Cod COR: 215147 - asistent de cercetare in energetica industriala
Meseria de asistent de cercetare in energetica industriala face parte din grupa de baza: 2151 Ingineri electricieni.
Istoria meseriei de asistent de cercetare in energetica industriala se intinde pe o perioada de aproximativ doua decenii. Meseria a luat nastere in anii 1990, cand industria energetica a inceput sa se dezvolte rapid. In acea perioada, asistentii de cercetare au fost angajati pentru a ajuta la dezvoltarea si implementarea unor tehnologii noi si inovatoare in domeniul energiei. Acestia au fost responsabili de realizarea de cercetari si analize, precum si de monitorizarea si evaluarea performantelor tehnologiilor energetice. In prezent, asistentii de cercetare in energetica industriala sunt responsabili de realizarea de cercetari si analize, precum si de monitorizarea si evaluarea performantelor tehnologiilor energetice. Acestia sunt, de asemenea, responsabili de dezvoltarea si implementarea de solutii inovatoare si eficiente pentru a face fata provocarilor industriei energetice.
Fisa de post pentru meseria de asistent de cercetare in energetica industriala
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: asistent de cercetare in energetica industriala, cod COR 215147
Titlul postului: Asistent de cercetare in energetica industriala
Descrierea postului:
Asistentul de cercetare in energetica industriala va fi responsabil pentru asistarea cercetatorilor in proiectele lor de cercetare in domeniul energetic. Acesta va fi implicat in colectarea si analizarea datelor, in elaborarea rapoartelor si in sustinerea cercetatorilor in activitatile lor de cercetare.
Responsabilitati:
- Colectarea si analizarea datelor in domeniul energetic
- Elaborarea rapoartelor si prezentarea rezultatelor cercetarii
- Asistenta in activitatile de cercetare ale echipei
- Participarea la intalniri si discutii cu clientii si partenerii de cercetare
- Identificarea si evaluarea noilor tehnologii si tendinte in domeniul energetic
- Asigurarea respectarii standardelor de calitate si a termenelor limita
Cerinte:
- Studii superioare in domeniul energetic sau intr-un domeniu relevant
- Experienta in cercetare si analiza de date
- Cunostinte solide in domeniul energetic si a tehnologiilor asociate
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu colegii si partenerii de cercetare
- Abilitati de organizare si gestionare a timpului
- Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat
Beneficii:
- Oportunitatea de a lucra intr-un mediu de cercetare dinamic si inovator
- Dezvoltarea abilitatilor si a cunostintelor in domeniul energetic
- Posibilitatea de a contribui la dezvoltarea de solutii inovatoare in domeniul energetic
- Pachet salarial atractiv si beneficii suplimentare
Aceasta este o descriere generala a postului de asistent de cercetare in energetica industriala. Responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de proiectele de cercetare si de nevoile organizatiei.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri in electrotehnologie
Inginerii in electrotehnologie desfasoara cercetari si proiecteaza, ofera consultanta, planifica si coordoneaza direct constructia si exploatarea sistemelor electronice, electrice si de telecomunicatii, a componentelor, motoarelor si echipamentelor. Acestia organizeaza si stabilesc sistemele de control pentru a monitoriza performanta si siguranta ansamblurilor si sistemelor electrice si electronice.
Inginerii electricieni desfasoara cercetari, ofera consultanta, proiecteaza si coordoneaza direct activitatea de construire si de exploatare a sistemelor electrice, a componentelor, a motoarelor si a echipamentelor, consiliaza si coordoneaza activitatea de functionare a acestora, de intretinere si de reparare a lor sau studiaza si consiliaza cu privire la aspectele tehnologice ale materialelor, produselor si proceselor de inginerie electrica.