.

Cod COR asistent de cercetare in geologie


Cod COR asistent de cercetare in geologie

Cod COR: asistent de cercetare in geologie

Cod COR: 211427 - asistent de cercetare in geologie


Meseria de asistent de cercetare in geologie face parte din grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni.

Istoria meseriei de asistent de cercetare in geologie

Istoria meseriei de asistent de cercetare in geologie se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Incepand cu anii 1800, geologii au inceput sa foloseasca asistenti de cercetare pentru a ajuta la colectarea si analizarea datelor geologice. Acestia au fost angajati pentru a ajuta la colectarea mostrelor de sol si a altor materiale geologice, precum si pentru a ajuta la prelucrarea datelor si a informatiilor obtinute. In anii 1900, asistentii de cercetare au inceput sa fie folositi si in alte domenii, cum ar fi biologia si ecologia. In prezent, asistentii de cercetare in geologie sunt angajati pentru a ajuta la colectarea si analizarea datelor geologice, precum si pentru a ajuta la prelucrarea datelor si a informatiilor obtinute.

Model fisa de post: asistent de cercetare in geologie

Fisa de post pentru meseria de asistent de cercetare in geologie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: asistent de cercetare in geologie, cod COR 211427


Grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni

Titlul postului: Asistent de cercetare in geologie

Descrierea postului:

Asistarea cercetatorilor in planificarea si desfasurarea de cercetari geologice, inclusiv colectarea si analiza de date de teren, forarea de sonde, analiza rocilor si mineralilor si elaborarea de rapoarte si prezentari
Participarea la dezvoltarea si implementarea de proiecte de cercetare in domeniul geologiei, in conformitate cu prioritatile organizatiei sau ale finantatorilor
Colaborarea cu cercetatorii si expertii din domenii conexe pentru a dezvolta solutii la problemele geologice si pentru a asigura utilizarea eficienta si durabila a resurselor geologice
Participarea la intalniri de specialitate si la proiecte de cercetare nationale si internationale
Cerintele postului:

Studii superioare in geologie sau domenii similare, cu experienta relevanta in cercetarea geologica
Cunostinte solide in colectarea si analiza de date de teren, forarea de sonde si analiza rocilor si mineralilor
Abilitati bune de comunicare si prezentare a informatiilor, atat in scris cat si oral
Experienta in utilizarea instrumentelor de analiza de date si a software-urilor de modelare geologica
Abilitati bune de planificare, organizare si prioritizare a sarcinilor
Cunostinte despre reglementarile si politicile de gestionare a resurselor geologice
Capacitatea de a lucra independent si in echipa, precum si de a respecta termenele limita
Acestea sunt doar cateva dintre informatiile care ar putea fi incluse in fisa de post pentru un asistent de cercetare in geologie. Detaliile exacte vor varia in functie de nevoile organizatiei sau a companiei care angajeaza pentru aceasta pozitie.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 211

  Grupa Minora 211

  Specialisti in fizica si stiinta pamantului

  Specialistii in fizica si stiinta pamantului efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geologie si geofizica.

 • COR

  Grupa de baza 2114 Geologi si geofizicieni

  Geologii si geofizicienii efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele stiintifice referitoare la geologie si geofizica in domenii cum ar fi exploatarea si extractia petrolului, a gazului natural si a mineralelor, conservarea apei, constructiile civile, telecomunicatiile si navigatia, precum si evaluarea si diminuarea efectelor asupra mediului ale proiectelor de dezvoltare si de eliminare a deseurilor.

 • COD

  COD COR 211427 - asistent de cercetare in geologie