.

Cod COR asistent de cercetare in pescuit si acvacultura


Cod COR asistent de cercetare in pescuit si acvacultura

Cod COR: asistent de cercetare in pescuit si acvacultura

Cod COR: 214128 - asistent de cercetare in pescuit si acvacultura


Meseria de asistent de cercetare in pescuit si acvacultura face parte din grupa de baza: 2141 Ingineri tehnologi si de productie.

Istoria meseriei de asistent de cercetare in pescuit si acvacultura

Istoria meseriei de asistent de cercetare in pescuit si acvacultura se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Incepand cu anii 1800, cercetatorii au inceput sa studieze modul in care speciile de pesti se comporta si sa dezvolte metode de crestere a acestora. Acestea au inclus introducerea de noi specii, dezvoltarea de tehnici de capturare si de crestere a pestilor si dezvoltarea de tehnici de conservare a resurselor de peste. In anii 1900, cercetatorii au inceput sa se concentreze pe dezvoltarea de tehnici de management al resurselor de peste si pe dezvoltarea de tehnici de conservare a acestora. In prezent, asistentii de cercetare in pescuit si acvacultura lucreaza in domenii precum managementul resurselor de peste, conservarea si protectia mediului acvatic, dezvoltarea de tehnici de crestere a pestilor si dezvoltarea de tehnici de capturare si de conservare a resurselor de peste.

Model fisa de post: asistent de cercetare in pescuit si acvacultura

Fisa de post pentru meseria de asistent de cercetare in pescuit si acvacultura


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: asistent de cercetare in pescuit si acvacultura, cod COR 214128


Grupa de baza: 2141 Ingineri tehnologi si de productie

Titlul postului: Asistent de cercetare in pescuit si acvacultura

Departament: Departamentul de cercetare si dezvoltare

Scopul postului: Suportul echipei de cercetare in dezvoltarea si imbunatatirea tehnologiilor si metodologiilor de crestere si pescuit a pestelui si a altor specii acvatice pentru a asigura o productie durabila, eficienta si sigura, in conformitate cu cerintele de mediu si de sanatate publica.

Responsabilitati si sarcini principale:

Asistarea echipei de cercetare in realizarea proiectelor de cercetare si dezvoltare in domeniul pescuitului si acvaculturii.

Colectarea si prelucrarea datelor de cercetare, analizarea acestora si intocmirea de rapoarte.

Asistarea in implementarea si evaluarea noilor tehnologii si metodologiilor de crestere si pescuit a pestelui si a altor specii acvatice.

Asistarea in organizarea si participarea la studii de piata si analize de tendinte pentru identificarea nevoilor si oportunitatilor de dezvoltare a industriei pescuitului si acvaculturii.

Asistarea in dezvoltarea si implementarea standardelor de calitate si siguranta a produselor din pescuit si acvacultura.

Asistarea in colaborarea cu alte echipe de cercetare si cu echipele de productie pentru a dezvolta si implementa tehnologii de crestere si pescuit.

Efectuarea de analize si teste sub supravegherea unui cercetator pentru evaluarea calitatii si sigurantei produselor din pescuit si acvacultura.

Realizarea de rapoarte si documentatii necesare pentru proiectele de cercetare si dezvoltare.

Participarea la organizarea si gestionarea activitatilor de formare si instruire pentru personalul din industria pescuitului si acvaculturii.

Cerinte minime pentru post:

Studii superioare finalizate sau in curs de finalizare in domeniul pescuitului si acvaculturii, biologiei marine sau alaturate.

Abilitati de lucru cu calculatorul si cunostinte bune de operare in aplicatiile Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint).

Capacitatea de a lucra cu atentie la detalii si de a respecta termenele limita.

Abilitati excelente de comunicare si relationare cu colegii, cu echipele de productie si cu partenerii de afaceri.

Abilitati de analiza, evaluare si solutionare a problemelor.

Capacitatea de a lucra eficient sub supraveghere si de a respecta protocoalele de lucru.

Aceasta fisa de post este indicativa si poate fi ajustata in functie de cerintele si nevoile companiei.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2141 Ingineri tehnologi si de productie

  Inginerii tehnologi si de productie conduc cercetari si proiecteaza, organizeaza si supervizeaza construirea, functionarea si intretinerea instalatiilor. Acestia stabilesc programe pentru coordonarea activitatilor de productie, de evaluare a eficientei costurilor si a sigurantei.

 • COD

  COD COR 214128 - asistent de cercetare in pescuit si acvacultura