Cod COR: 214631 - asistent de cercetare in prepararea substantelor minerale utile
Meseria de asistent de cercetare in prepararea substantelor minerale utile face parte din grupa de baza: 2146 Ingineri mineri, petrolisti, metalurgisti si asimilati.
Istoria meseriei de asistent de cercetare in prepararea substantelor minerale utile se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Incepand cu anii 1800, cercetatorii au inceput sa utilizeze substante minerale pentru a prepara produse utile. Acestea au fost folosite pentru a face produse precum vopsele, ceramica, sticla si alte materiale. In anii 1900, cercetatorii au inceput sa utilizeze substante minerale pentru a prepara produse chimice, cum ar fi detergenti, pesticide si alte produse chimice. In anii 1950, cercetatorii au inceput sa utilizeze substante minerale pentru a prepara produse farmaceutice, cum ar fi medicamente si alte produse farmaceutice. In prezent, asistentii de cercetare in prepararea substantelor minerale utile sunt responsabili pentru pregatirea si testarea substantelor minerale pentru a se asigura ca acestea sunt sigure si eficiente pentru utilizare. Acestia trebuie sa aiba cunostinte despre chimie, fizica si biologie pentru a putea pregati si testa substantele minerale.
Fisa de post pentru meseria de asistent de cercetare in prepararea substantelor minerale utile
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: asistent de cercetare in prepararea substantelor minerale utile, cod COR 214631
Fisa de post pentru meseria de asistent de cercetare in prepararea substantelor minerale utile
Descrierea postului:
Asistentul de cercetare in prepararea substantelor minerale utile este responsabil pentru asistarea cercetatorilor in procesul de preparare a substantelor minerale utile. Acesta va lucra in laborator si va fi implicat in procesul de cercetare si dezvoltare a noilor metode de preparare a substantelor minerale utile.
Responsabilitati:
- Asistarea cercetatorilor in procesul de preparare a substantelor minerale utile
- Colectarea si analizarea datelor experimentale
- Asigurarea functionarii corecte a echipamentelor de laborator
- Participarea la dezvoltarea si testarea noilor metode de preparare a substantelor minerale utile
- Documentarea si raportarea rezultatelor experimentale
- Respectarea normelor de siguranta si a regulilor de lucru in laborator
Cerinte:
- Studii superioare in domeniul chimiei sau al ingineriei chimice
- Experienta in lucrul cu echipamente de laborator si cu substante chimice
- Cunostinte solide in domeniul chimiei si al ingineriei chimice
- Abilitati de analiza si interpretare a datelor experimentale
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a comunica eficient cu colegii si cu cercetatorii
- Atentie la detalii si respectarea normelor de siguranta in laborator
Beneficii:
- Salariu competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera
- Lucrul intr-un mediu de cercetare si dezvoltare inovator
- Acces la echipamente si tehnologii de ultima generatie
- Beneficii sociale si de sanatate
Aceasta fisa de post pentru meseria de asistent de cercetare in prepararea substantelor minerale utile poate fi adaptata in functie de nevoile si cerintele specifice ale companiei sau organizatiei care angajeaza.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)
Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.
Inginerii chimisti desfasoara activitati de cercetare si dezvoltare, coordoneaza direct si avizeaza procesele chimice aplicate la scara comerciala si productia diferitelor substante si elemente (articole), cum ar fi petrol brut, derivate petroliere, produse alimentare si bauturi, medicamente sau materiale sintetice. Acestia coordoneaza direct activitatea de intretinere si reparatie a utilajelor si echipamentelor chimice, studiaza si ofera consultanta cu privire la aspectele chimice ale anumitor materiale, produse sau procese.