Cod COR: 214532 - asistent de cercetare in tehnologia compusilor macromoleculari
Meseria de asistent de cercetare in tehnologia compusilor macromoleculari face parte din grupa de baza: 2145 Ingineri chimisti.
Istoria meseriei de asistent de cercetare in tehnologia compusilor macromoleculari se intinde pe o perioada de aproximativ 50 de ani. Incepand cu anii 1960, cercetatorii au inceput sa exploreze compusii macromoleculari si sa dezvolte tehnologii noi pentru a le folosi in aplicatii industriale. Acest lucru a dus la aparitia unor noi meserii, cum ar fi asistentul de cercetare in tehnologia compusilor macromoleculari. Acestia sunt responsabili pentru ajutarea cercetatorilor in dezvoltarea si testarea noilor produse si tehnologii. Asistentii de cercetare in tehnologia compusilor macromoleculari sunt responsabili de pregatirea si testarea mostrelor, monitorizarea si raportarea rezultatelor experimentelor si ajutarea cercetatorilor in intelegerea si interpretarea datelor. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru ajutarea cercetatorilor in dezvoltarea si implementarea noilor tehnologii si produse.
Fisa de post pentru meseria de asistent de cercetare in tehnologia compusilor macromoleculari
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: asistent de cercetare in tehnologia compusilor macromoleculari, cod COR 214532
Fisa de post pentru Asistent de cercetare in tehnologia compusilor macromoleculari
Descrierea postului:
Asistentul de cercetare in tehnologia compusilor macromoleculari este responsabil pentru asistarea cercetatorilor in activitatile de cercetare si dezvoltare a compusilor macromoleculari. Acesta va lucra in laborator si va fi implicat in activitati de sinteza, caracterizare si evaluare a proprietatilor compusilor macromoleculari.
Responsabilitati:
- Asistarea cercetatorilor in activitatile de cercetare si dezvoltare a compusilor macromoleculari
- Sinteza compusilor macromoleculari prin metode chimice si fizice
- Caracterizarea compusilor macromoleculari prin tehnici analitice precum spectroscopie, cromatografie, microscopie etc.
- Evaluarea proprietatilor compusilor macromoleculari prin teste si analize specifice
- Intretinerea si curatarea echipamentelor de laborator
- Documentarea si raportarea rezultatelor cercetarii
Cerinte:
- Studii superioare in domeniul chimiei, biochimiei sau ingineriei chimice
- Experienta in activitati de cercetare si dezvoltare a compusilor macromoleculari
- Cunostinte solide in sinteza si caracterizarea compusilor macromoleculari
- Abilitati de lucru in echipa si comunicare eficienta
- Capacitatea de a lucra cu echipamente de laborator si de a respecta normele de siguranta
- Cunostinte de limba engleza la nivel avansat
Beneficii:
- Oportunitatea de a lucra in domeniul cercetarii si dezvoltarii de compusi macromoleculari
- Dezvoltarea abilitatilor si cunostintelor in domeniul chimiei si ingineriei chimice
- Salariu competitiv si beneficii aditionale
- Mediu de lucru placut si stimulativ
Aceasta fisa de post pentru Asistent de cercetare in tehnologia compusilor macromoleculari poate fi adaptata in functie de nevoile si cerintele companiei.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)
Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.
Inginerii chimisti desfasoara activitati de cercetare si dezvoltare, coordoneaza direct si avizeaza procesele chimice aplicate la scara comerciala si productia diferitelor substante si elemente (articole), cum ar fi petrol brut, derivate petroliere, produse alimentare si bauturi, medicamente sau materiale sintetice. Acestia coordoneaza direct activitatea de intretinere si reparatie a utilajelor si echipamentelor chimice, studiaza si ofera consultanta cu privire la aspectele chimice ale anumitor materiale, produse sau procese.