.

Cod COR asistent de cercetare in tehnologia prelucrarii produselor agricole


Cod COR asistent de cercetare in tehnologia prelucrarii produselor agricole

Cod COR: asistent de cercetare in tehnologia prelucrarii produselor agricole

Cod COR: 214125 - asistent de cercetare in tehnologia prelucrarii produselor agricole


Meseria de asistent de cercetare in tehnologia prelucrarii produselor agricole face parte din grupa de baza: 2141 Ingineri tehnologi si de productie.

Istoria meseriei de asistent de cercetare in tehnologia prelucrarii produselor agricole

Istoria meseriei de asistent de cercetare in tehnologia prelucrarii produselor agricole se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Incepand cu anii 1800, cercetatorii au inceput sa exploreze modalitati de a prelucra produsele agricole pentru a le face mai accesibile si mai nutritive. Acestia au dezvoltat tehnici de prelucrare a produselor agricole, cum ar fi fermentarea, uscarea, pasteurizarea si conservarea. Aceste tehnici au fost folosite pentru a preluca produsele agricole in produse alimentare, cum ar fi painea, vinul, branza si alte produse alimentare. In prezent, asistentii de cercetare in tehnologia prelucrarii produselor agricole lucreaza pentru a dezvolta si imbunatati tehnicile de prelucrare a produselor agricole, pentru a le face mai accesibile si mai nutritive. Acestia lucreaza, de asemenea, pentru a dezvolta noi produse alimentare si pentru a imbunatati procesele de prelucrare a produselor agricole.

Model fisa de post: asistent de cercetare in tehnologia prelucrarii produselor agricole

Fisa de post pentru meseria de asistent de cercetare in tehnologia prelucrarii produselor agricole


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: asistent de cercetare in tehnologia prelucrarii produselor agricole, cod COR 214125


Grupa de baza: 2141 Ingineri tehnologi si de productie

Titlul postului: Asistent de cercetare in tehnologia prelucrarii produselor agricole

Departament: Departamentul de cercetare si dezvoltare

Scopul postului: Asistarea cercetatorilor in activitatile de cercetare si dezvoltare pentru identificarea, dezvoltarea si imbunatatirea tehnologiilor de prelucrare a produselor agricole pentru a obtine produse alimentare de inalta calitate, sigure si eficiente.

Responsabilitati si sarcini principale:

Asistarea cercetatorilor in realizarea de cercetari si teste pentru a identifica tehnologii noi si eficiente de prelucrare a produselor agricole.

Participarea la dezvoltarea si imbunatatirea proceselor existente de prelucrare a produselor agricole pentru a obtine produse alimentare mai sigure, mai sanatoase si de inalta calitate.

Colaborarea cu alte echipe de cercetare si cu echipele de productie pentru a dezvolta si implementa tehnologiile de prelucrare.

Asistarea cercetatorilor in evaluarea calitatii si sigurantei produselor alimentare prelucrate, prin intermediul analizelor si testelor.

Participarea la dezvoltarea si implementarea standardelor de calitate si de siguranta a produselor alimentare.

Asistarea cercetatorilor in realizarea de studii si analize de piata pentru a identifica tendintele si nevoile de dezvoltare in domeniul prelucrarii produselor agricole.

Asistarea cercetatorilor in proiectarea si dezvoltarea de echipamente si sisteme pentru prelucrarea produselor agricole.

Asistarea cercetatorilor in realizarea de rapoarte si documentatii necesare pentru proiectele de cercetare si dezvoltare.

Cerinte minime pentru post:

Studii superioare finalizate sau in curs de finalizare in domeniul tehnologiei alimentare sau al ingineriei alimentare.

Experienta sau stagii de practica relevante in domeniul cercetarii si dezvoltarii tehnologiei alimentare.

Cunostinte de baza in tehnologia alimentara si in procesele de prelucrare a produselor agricole.

Abilitati bune de comunicare si relationare cu colegii si cu echipele de productie.

Abilitati de analiza, evaluare si solutionare a problemelor.

Capacitatea de a lucra eficient sub presiune si de a gestiona mai multe sarcini simultan.

Aceasta fisa de post este indicativa si poate fi ajustata in functie de cerintele si nevoile companiei.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2141 Ingineri tehnologi si de productie

  Inginerii tehnologi si de productie conduc cercetari si proiecteaza, organizeaza si supervizeaza construirea, functionarea si intretinerea instalatiilor. Acestia stabilesc programe pentru coordonarea activitatilor de productie, de evaluare a eficientei costurilor si a sigurantei.

 • COD

  COD COR 214125 - asistent de cercetare in tehnologia prelucrarii produselor agricole