Cod COR: 214940 - asistent de cercetare in tehnologie si echipamente neconventionale
Meseria de asistent de cercetare in tehnologie si echipamente neconventionale face parte din grupa de baza: 2149 Ingineri si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare.
Istoria meseriei de asistent de cercetare in tehnologie si echipamente neconventionale se intinde pe o perioada de aproximativ doua decenii. Meseria a inceput ca o specializare in domeniul tehnologiei si echipamentelor neconventionale, care a permis cercetatorilor sa exploreze noi tehnologii si sa dezvolte noi produse. Meseria a evoluat in timp, devenind mai specializata si mai complexa, oferind cercetatorilor oportunitati de a lucra cu tehnologii si echipamente neconventionale, precum si de a dezvolta noi produse si servicii. In prezent, asistentii de cercetare in tehnologie si echipamente neconventionale sunt responsabili pentru a ajuta cercetatorii sa exploreze noi tehnologii si sa dezvolte produse si servicii inovatoare. Ei sunt responsabili pentru a oferi suport tehnic si cercetare pentru a ajuta cercetatorii sa dezvolte produse si servicii inovatoare, precum si pentru a oferi suport tehnic si cercetare pentru a ajuta cercetatorii sa exploreze noi tehnologii si echipamente neconventionale.
Fisa de post pentru meseria de asistent de cercetare in tehnologie si echipamente neconventionale
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: asistent de cercetare in tehnologie si echipamente neconventionale, cod COR 214940
Titlul postului: Asistent de cercetare in tehnologie si echipamente neconventionale
Descrierea postului:
Asistentul de cercetare in tehnologie si echipamente neconventionale va fi responsabil pentru asistarea cercetatorilor in dezvoltarea si testarea de tehnologii si echipamente neconventionale. Acesta va fi implicat in activitati de cercetare si dezvoltare, precum si in testarea si evaluarea prototipurilor de echipamente neconventionale.
Responsabilitati:
- Asistarea cercetatorilor in dezvoltarea si testarea de tehnologii si echipamente neconventionale
- Participarea la activitati de cercetare si dezvoltare
- Testarea si evaluarea prototipurilor de echipamente neconventionale
- Documentarea si raportarea rezultatelor cercetarii
- Asigurarea bunei functionari a echipamentelor si instrumentelor de laborator
- Respectarea normelor de siguranta si a procedurilor de lucru
Cerinte:
- Studii superioare in domeniul tehnic sau stiintific relevante pentru cercetarea si dezvoltarea de tehnologii si echipamente neconventionale
- Experienta in activitati de cercetare si dezvoltare
- Cunostinte solide in domeniul tehnologiilor si echipamentelor neconventionale
- Abilitati de comunicare si colaborare in echipa
- Capacitatea de a lucra cu instrumente si echipamente de laborator
- Atitudine proactiva si orientata spre rezultate
- Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat
Beneficii:
- Oportunitatea de a lucra intr-un mediu de cercetare si dezvoltare inovator
- Posibilitatea de a contribui la dezvoltarea de tehnologii si echipamente neconventionale
- Dezvoltarea abilitatilor si competentelor profesionale
- Pachet salarial atractiv si beneficii suplimentare
Aceasta este o descriere generala a postului de asistent de cercetare in tehnologie si echipamente neconventionale. Detaliile specifice ale postului pot varia in functie de nevoile si cerintele organizatiei.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)
Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.
Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii ingineri neclasificati in grupa minora 214 - Ingineri (exclusiv in electrotehnologie) sau in grupa minora 215 - Ingineri in electrotehnologie. De exemplu, grupa include pe cei care desfasoara activitati de cercetare, recomanda sau dezvolta proceduri ingineresti si solutii privind siguranta la locul de munca, inginerie biomedicala, optica, materiale, producerea de energie nucleara si explozibile.