.

Cod COR asistent de cercetare stiintifica in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor


Cod COR asistent de cercetare stiintifica in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor

Cod COR: asistent de cercetare stiintifica in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor

Cod COR: 211445 - asistent de cercetare stiintifica in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor


Meseria de asistent de cercetare stiintifica in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor face parte din grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni.

Istoria meseriei de asistent de cercetare stiintifica in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor

Istoria meseriei de asistent de cercetare stiintifica in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor se intinde pe o perioada de peste un secol. Incepand cu anii 1900, cercetatorii au inceput sa studieze modul in care apa se misca prin sol si prin subsol, precum si modul in care aceasta poate fi folosita pentru a satisface nevoile umane. Aceste cercetari au condus la dezvoltarea unor tehnici si metode de monitorizare si management al resurselor de apa, precum si la dezvoltarea unor tehnologii de tratare a apei. In anii 1950, cercetatorii au inceput sa se concentreze pe dezvoltarea unor metode de prevenire a poluarii apei si a solului, precum si pe dezvoltarea unor tehnologii de tratare a apei. Aceste cercetari au condus la dezvoltarea unor tehnici si metode de monitorizare si management al resurselor de apa, precum si la dezvoltarea unor tehnologii de tratare a apei. In anii 1970, cercetatorii au inceput sa se concentreze pe dezvoltarea unor metode de prevenire a poluarii apei si a solului, precum si pe dezvoltarea unor tehnologii de tratare a apei. Aceste cercetari au condus la dezvoltarea unor tehnici si metode de monitorizare si management al resurselor de apa, precum si la dezvoltarea unor tehnologii de tratare a apei. In prezent, asistentii de cercetare stiintifica in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor sunt implicati in cercetari si pro

Model fisa de post: asistent de cercetare stiintifica in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor

Fisa de post pentru meseria de asistent de cercetare stiintifica in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: asistent de cercetare stiintifica in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor, cod COR 211445


Grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni

Titlul postului: Asistent de Cercetare stiintifica in Domeniul Hidrologiei, Hidrogeologiei si Gospodaririi Apelor

Scopul postului: Asigurarea sprijinului pentru cercetatorii stiintifici in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor in realizarea de proiecte de cercetare si analiza datelor hidrologice si hidrogeologice.

Responsabilitati:

Asigurarea sprijinului pentru cercetatorii stiintifici in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor in colectarea, analiza si interpretarea datelor hidrologice si hidrogeologice.
Asistenta in dezvoltarea si implementarea de proiecte de cercetare in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor.
Asigurarea bunei functionari a echipamentelor si instrumentelor necesare pentru colectarea si analiza datelor hidrologice si hidrogeologice.
Participarea la lucrarile de teren pentru colectarea de mostre de apa si date hidrologice si hidrogeologice.
Asistarea in dezvoltarea si utilizarea de modele matematice pentru a simula comportamentul sistemelor hidrologice si hidrogeologice si a evalua impactul modificarilor climatice si ale activitatilor antropice asupra acestora.
Participarea la analiza si evaluarea resurselor de apa subterana si suprafata si identificarea metodelor eficiente de extractie si gestionare a acestora.
Pregatirea rapoartelor de cercetare si a prezentarilor, sub indrumarea cercetatorilor stiintifici, pentru a comunica descoperirile si concluziile cercetarilor in mod eficient.
Respectarea standardelor de calitate si siguranta, in concordanta cu politica companiei.
Cerinte:

Diploma de licenta sau masterat in hidrologie, hidrogeologie, inginerie geologica, inginerie civila sau o disciplina similara.
Experienta anterioara in colectarea si analiza datelor hidrologice si hidrogeologice.
Cunostinte solide despre procesele hidrologice si hidrogeologice si impactul modificarilor climatice si ale activitatilor antropice asupra acestora.
Abilitati avansate de analiza si sinteza, cu abilitatea de a gestiona date complexe si a le interpreta.
Experienta in utilizarea instrumentelor de modelare matematica si software-urilor de analiza statistica.
Capacitatea de a lucra independent si de a gestiona sarcinile de lucru in termene stranse.
Abilitati excelente de comunicare si prezentare, atat in scris, cat si oral,

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 211

  Grupa Minora 211

  Specialisti in fizica si stiinta pamantului

  Specialistii in fizica si stiinta pamantului efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geologie si geofizica.

 • COR

  Grupa de baza 2114 Geologi si geofizicieni

  Geologii si geofizicienii efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele stiintifice referitoare la geologie si geofizica in domenii cum ar fi exploatarea si extractia petrolului, a gazului natural si a mineralelor, conservarea apei, constructiile civile, telecomunicatiile si navigatia, precum si evaluarea si diminuarea efectelor asupra mediului ale proiectelor de dezvoltare si de eliminare a deseurilor.

 • COD

  COD COR 211445 - asistent de cercetare stiintifica in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor