.

Cod COR asistent meteorolog


Cod COR asistent meteorolog

Cod COR: asistent meteorolog

Cod COR: 211206 - asistent meteorolog


Meseria de asistent meteorolog face parte din grupa de baza: 2112 Meteorologi.

Istoria meseriei de asistent meteorolog

Istoria meseriei de asistent meteorolog dateaza inapoi la anii 1800, cand primii meteorologi au inceput sa studieze vremea si sa inregistreze datele. Acestea au fost folosite pentru a prezice vremea si a preveni dezastrele naturale. in anii 1900, meteorologii au inceput sa utilizeze tehnologii mai avansate pentru a inregistra date meteorologice si a prezice vremea. in prezent, asistentii meteorologi folosesc tehnologii avansate, cum ar fi satelitii si radarele, pentru a monitoriza vremea si a prezice schimbarile climatice. Ei folosesc datele pentru a prezice vremea si a preveni dezastrele naturale, precum inundatiile si uraganele. De asemenea, ei pot oferi informatii despre vremea locala si globala si pot ajuta la planificarea activitatilor in aer liber.

Model fisa de post: asistent meteorolog

Fisa de post pentru meseria de asistent meteorolog


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: asistent meteorolog, cod COR 211206


Grupa de baza: 2112 Meteorologi

Pozitia: Asistent Meteorolog

Descrierea pozitiei:
Asistentul meteorolog va ajuta la colectarea si analiza datelor meteorologice pentru a furniza informatii precise si oportune despre conditiile meteorologice si schimbarile climatice. Asistentul va lucra in stransa colaborare cu un meteorolog principal sau cu alti membri ai echipei meteorologice pentru a se asigura ca informatiile sunt colectate, analizate si comunicate cu precizie si la timp.

Responsabilitati:

Colectarea si analiza datelor meteorologice, inclusiv temperatura, presiune atmosferica, umiditate, viteza si directia vantului si precipitatii.
Monitorizarea conditiilor meteorologice actuale si prognoza pentru a identifica si raporta schimbarile semnificative.
Comunicarea informatiilor meteorologice actuale si prognoza catre clientii si colegii echipei meteorologice.
Asigurarea actualizarii instrumentelor meteorologice si efectuarea mentenantei si a reparatiilor necesare.
Participarea la cercetarea si dezvoltarea de noi tehnologii si instrumente pentru a imbunatati colectarea si analiza datelor meteorologice.
Asistarea meteorologului principal sau a altor membri ai echipei meteorologice in analiza datelor si in pregatirea rapoartelor si a altor documente.
Furnizarea de suport in ceea ce priveste dezvoltarea si implementarea politicii si procedurilor de management al datelor meteorologice.
Cerinte:

Diploma de licenta in Meteorologie, stiintele Mediului sau un domeniu asemanator.
Experienta anterioara in colectarea si analiza datelor meteorologice este de dorit.
Cunostinte solide de matematica, fizica si chimie.
Capacitatea de a utiliza instrumente si software de colectare si analiza a datelor meteorologice.
Capacitatea de a comunica cu precizie si eficient cu clientii si colegii echipei meteorologice.
Abilitatea de a lucra intr-un mediu de lucru dinamic si de a gestiona multiple sarcini in acelasi timp.
Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 211

  Grupa Minora 211

  Specialisti in fizica si stiinta pamantului

  Specialistii in fizica si stiinta pamantului efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geologie si geofizica.

 • COR

  Grupa de baza 2112 Meteorologi

  Meteorologii pregatesc pe termen lung sau scurt prognoza meteo utilizata in aviatie, transport maritim, agricultura si alte domenii, precum si pentru informarea publicului larg. Acestia desfasoara activitati de cercetare legate de compozitia, structura si dinamica atmosferei.

 • COD

  COD COR 211206 - asistent meteorolog