.

Cod COR asistent personal de ingrijire


Cod COR asistent personal de ingrijire

Cod COR: asistent personal de ingrijire

Cod COR: 532905 - asistent personal de ingrijire


Meseria de asistent personal de ingrijire face parte din grupa de baza: 5329 Personal de ingrijire in domeniul sanatatii neclasificat in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de asistent personal de ingrijire

Meseria de asistent personal de ingrijire a luat nastere in anii '90, ca raspuns la nevoia crescuta de asistenta medicala si ingrijire personala pentru persoanele in varsta, persoanele cu dizabilitati si persoanele cu nevoi speciale. Asistentii personali de ingrijire ofera ingrijire si asistenta medicala, precum si suport emotional si social pentru persoanele care au nevoie de ajutor. Acestia ofera ingrijire si asistenta medicala, precum si suport emotional si social pentru persoanele care au nevoie de ajutor. Asistentii personali de ingrijire sunt pregatiti sa ofere ingrijire medicala, precum si suport emotional si social pentru persoanele care au nevoie de ajutor. Acestia sunt pregatiti sa ofere ingrijire medicala, precum si suport emotional si social pentru persoanele care au nevoie de ajutor. Acestia sunt pregatiti sa ofere ingrijire medicala, precum si suport emotional si social pentru persoanele care au nevoie de ajutor. Acestia sunt pregatiti sa ofere ingrijire medicala, precum si suport emotional si social pentru persoanele care au nevoie de ajutor. Acestia sunt pregatiti sa ofere ingrijire medicala, precum si suport emotional si social pentru persoanele care au nevoie de ajutor. Acestia sunt pregatiti sa ofere ingrijire medicala, precum si suport emotional si social pentru persoanele care au nevoie de ajutor.

Model fisa de post: asistent personal de ingrijire

Fisa de post pentru meseria de asistent personal de ingrijire


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: asistent personal de ingrijire, cod COR 532905


Grupa de baza: 5329 Personal de ingrijire in domeniul sanatatii neclasificat in grupele de baza anterioare

Titlu post: Asistent Personal de Ingrijire

Descrierea postului:

Asistentul Personal de Ingrijire este responsabil pentru asigurarea ingrijirii si asistentei persoanelor cu nevoi speciale, precum si pentru asigurarea unui mediu sigur si confortabil pentru acestia. Acesta trebuie sa lucreze in stransa colaborare cu familia si cu alte persoane implicate in ingrijirea persoanelor cu nevoi speciale.

Responsabilitati:

Asigura ingrijirea si asistenta persoanelor cu nevoi speciale, in conformitate cu planul de ingrijire individualizat.

Monitorizeaza starea de sanatate si binele persoanelor cu nevoi speciale si ia masuri adecvate in cazul in care se constata modificari.

Asigura un mediu sigur si confortabil pentru persoanele cu nevoi speciale.

Asigura asistenta in activitatile zilnice, cum ar fi alimentatia, igiena, miscarea si comunicarea.

Asigura asistenta in activitatile de recreere si socializare.

Colaboreaza cu familia si cu alte persoane implicate in ingrijirea persoanelor cu nevoi speciale.

Urmareste si respecta procedurile si regulile de siguranta.

Participa la intalnirile de evaluare si planificare a ingrijirii.

Intretine si curata echipamentul si materialele folosite in ingrijirea persoanelor cu nevoi speciale.

Raporteaza orice incident sau accident la care a luat parte persoana cu nevoi speciale.

Cerinte:

Diploma de absolvire a unei scoli de asistenti medicali sau a unei scoli de

 • 5

  Grupa Majora 5

  Lucratori in domeniul serviciilor

  Lucratorii in domeniul serviciilor furnizeaza servicii personale si de protectie legate de calatorii, gospodarii, furnizarea de alimente, ingrijire personala sau protectie impotriva incendiilor si actelor de delincventa, prezinta si vand bunuri cu ridicata sau cu amanuntul in magazine sau unitati similare, precum si la tarabe si in piete.

 • 53

  Subgrupa Majora 53

  Personal de ingrijire

  Personalul de ingrijire asigura ingrijire, supraveghere si asistenta pentru copii, pacienti si persoane in varsta, convalescenti sau persoane cu handicap, in unitati institutionale si rezidentiale.

 • 532

  Grupa Minora 532

  Personal de ingrijire in domeniul sanatatii

  Personalul de ingrijire in serviciile de ocrotire a sanatatii asigura servicii de ingrijire personala si asistenta pentru mobilitatea si activitatile zilnice de viata ale pacientilor, persoanelor in varsta, persoanelor convalescente si cu handicap in unitati de ingrijire a sanatatii si in centre rezidentiale.

 • COR

  Grupa de baza 5329 Personal de ingrijire in domeniul sanatatii neclasificat in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde personalul de ingrijire din domeniul sanatatii neclasificat in alta parte in grupa minora 532 - Personal de ingrijire in domeniul sanatatii.

 • COD

  COD COR 532905 - asistent personal de ingrijire