.

Cod COR asistent relatii publice si comunicare (studii medii)


Cod COR asistent relatii publice si comunicare (studii medii)

Cod COR: asistent relatii publice si comunicare (studii medii)

Cod COR: 333906 - asistent relatii publice si comunicare (studii medii)


Meseria de asistent relatii publice si comunicare (studii medii) face parte din grupa de baza: 3339 Agenti de servicii comerciale neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de asistent relatii publice si comunicare (studii medii)

Meseria de asistent relatii publice si comunicare a luat nastere in anii '90, odata cu dezvoltarea tehnologiei si a comunicarii digitale. Acest domeniu se ocupa de crearea si mentinerea unei imagini pozitive a unei organizatii sau a unei persoane, prin intermediul comunicarii cu publicul. Asistentii de relatii publice si comunicare sunt responsabili de crearea si implementarea de strategii de comunicare, precum si de monitorizarea si evaluarea rezultatelor acestora. Acestia sunt, de asemenea, responsabili de crearea si implementarea de campanii de publicitate si de promovare a produselor sau serviciilor unei organizatii. Pentru a deveni un asistent de relatii publice si comunicare, este necesar sa ai studii medii in domeniul comunicarii si al relatiilor publice.

Model fisa de post: asistent relatii publice si comunicare (studii medii)

Fisa de post pentru meseria de asistent relatii publice si comunicare (studii medii)


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: asistent relatii publice si comunicare (studii medii), cod COR 333906


Grupa de baza: 3339 Agenti de servicii comerciale neclasificati in grupele de baza anterioare

Fisa de post pentru meseria de Asistent Relatii Publice si Comunicare (Studii Medii)

Descrierea postului:

Asistentul de Relatii Publice si Comunicare este responsabil pentru sprijinirea departamentului de comunicare in activitatile zilnice si in dezvoltarea si implementarea strategiilor de comunicare. Asistentul va lucra in stransa colaborare cu managerul de comunicare si cu echipa de comunicare pentru a asigura ca mesajele companiei sunt transmise in mod eficient si coerent catre publicul tinta.

Responsabilitati:

- Asistarea managerului de comunicare in dezvoltarea si implementarea strategiilor de comunicare
- Redactarea si editarea materialelor de comunicare, cum ar fi comunicate de presa, newslettere, postari pe retelele sociale si alte materiale de marketing
- Monitorizarea si raportarea rezultatelor campaniilor de comunicare
- Asistarea in organizarea evenimentelor de comunicare, cum ar fi conferinte de presa, lansari de produse si alte evenimente speciale
- Gestionarea bazei de date a presei si a contactelor cu influenta in industrie
- Asistarea in administrarea site-ului web si a conturilor de social media ale companiei
- Asistarea in gestionarea bugetului de comunicare si in achizitionarea de servicii de comunicare si publicitate

Cerinte:

- Studii medii in domeniul comunicarii, marketingului sau al relatiilor publice
- Experienta anterioara in domeniul comunicarii sau al relatiilor publice este un avantaj
- Excelente abilitati de comunicare si redactare
- Cunostinte solide de utilizare a computerului si a programelor de editare a textului si a imaginilor
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alte departamente
- Atentie la detalii si capacitatea de a respecta termenele limita
- Capacitatea de a gestiona mai multe proiecte simultan

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera
- Mediu de lucru placut si dinamic
- Beneficii suplimentare, cum ar fi asigurare medicala si de viata, tichete de masa, abonament la sala de sport etc.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 33

  Subgrupa Majora 33

  Specialisti in servicii administrative si asimilati

  Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.

 • 333

  Grupa Minora 333

  Agenti de servicii comerciale

  Agentii de servicii comerciale stabilesc contacte pentru a vinde diverse servicii comerciale, cum ar fi spatiul de publicitate in mass-media, desfasoara activitati vamale pentru a se asigura ca documentele necesare sunt in ordine, informeaza persoanele in cautarea unui loc de munca despre locurile de munca vacante, realizeaza activitati de mediere intre lucrator si angajator, aranjeaza contracte pentru atletii de performanta, animatori si artisti, precum si pentru publicarea de carti, productia de piese de teatru sau inregistrarea, interpretarea si vanzarea de muzica, planifica si organizeaza conferinte si evenimente similare.

 • COR

  Grupa de baza 3339 Agenti de servicii comerciale neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde agentii de servicii comerciale neclasificati in alta parte in grupa minora 333 - Agenti de servicii comerciale. De exemplu, grupa de baza include pe cei care stabilesc contracte de afaceri, vand servicii comerciale, cum ar fi spatiu publicitar in mass-media, aranjeaza contracte pentru atleti de performanta, animatori si artisti, pentru publicarea de carti, productia de piese de teatru sau de inregistrari, interpretari si vanzari de muzica si vanzari de proprietati si bunuri prin licitatie.

 • COD

  COD COR 333906 - asistent relatii publice si comunicare (studii medii)