Cod COR: 265435 - asistent scenograf
Meseria de asistent scenograf face parte din grupa de baza: 2654 Regizori si producatori de film, teatru si alte spectacole.
Meseria de asistent scenograf se refera la crearea si intretinerea decorurilor si a elementelor de scenografie pentru productii de film, televiziune, teatru si alte evenimente. Meseria de asistent scenograf a existat de cand lumea si a evoluat in timp, in functie de nevoile productiilor. in trecut, asistentii scenografi erau responsabili de construirea si intretinerea decorurilor si a elementelor de scenografie, precum si de asigurarea unui mediu de lucru sigur si productiv. in prezent, asistentii scenografi sunt responsabili de crearea si intretinerea decorurilor si a elementelor de scenografie, precum si de asigurarea unui mediu de lucru sigur si productiv. De asemenea, asistentii scenografi sunt responsabili de coordonarea si gestionarea echipelor de productie si de asigurarea unei comunicari eficiente intre toate persoanele implicate in productie.
Fisa de post pentru meseria de asistent scenograf
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: asistent scenograf, cod COR 265435
Titlul postului: Asistent scenograf
Descrierea postului:
Asistentul scenograf este responsabil pentru asistarea scenografului in crearea si implementarea scenografiei pentru productiile teatrale, de film sau de televiziune. Acesta trebuie sa aiba o intelegere profunda a procesului de productie si sa fie capabil sa lucreze intr-un mediu de lucru agitat si dinamic.
Responsabilitati:
- Asistarea scenografului in crearea si implementarea scenografiei pentru productiile teatrale, de film sau de televiziune
- Asigurarea ca toate elementele scenografice sunt pregatite si instalate in timp util pentru repetitii si spectacole
- Colaborarea cu echipa de productie pentru a asigura ca toate elementele scenografice sunt integrate in mod corespunzator in productie
- Asigurarea ca toate elementele scenografice sunt intretinute si reparate in timp util
- Asigurarea ca toate elementele scenografice sunt stocate in mod corespunzator dupa fiecare productie
- Asigurarea ca toate elementele scenografice sunt transportate in siguranta la si de la locatia productiei
Cerinte:
- Experienta anterioara in domeniul scenografiei sau al productiei de teatru, film sau televiziune
- Cunostinte solide despre procesul de productie si despre elementele scenografice
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu de lucru agitat si dinamic
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a fi flexibil in functie de nevoile productiei
- Capacitatea de a gestiona timpul si de a respecta termenele limita
- Abilitati bune de organizare si atentie la detalii
Educatie:
- Studii in domeniul artei, designului sau al productiei de teatru, film sau televiziune sunt preferate, dar nu obligatorii
Salariu:
- Salariul pentru un asistent scenograf variaza in functie de experienta si de locatie, dar poate fi in general intre 2000 si 4000 de lei lunar.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul juridic, social si cultural
Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.
Autorii, jurnalistii si lingvistii concep si creeaza lucrari literare, interpreteaza si comunica stirile si informatiile publice prin intermediul mass-mediei si traduc sau interpreteaza dintr-o limba in alta.
Artistii creatori si actorii comunica idei, impresii si fapte intr-o gama larga de mijloace media pentru a realiza efecte speciale, interpreteaza o compozitie, cum ar fi o partitura muzicala sau un scenariu, gazduiesc prezentarea unei asemenea interpretari si a altor evenimente media.
Regizorii si producatorii de film, teatru si alte spectacole supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si artistice ale filmelor, productiilor de televiziune sau radio si ale spectacolelor de teatru.