.

Cod COR auditor responsabilitate sociala


Cod COR auditor responsabilitate sociala

Cod COR: auditor responsabilitate sociala

Cod COR: 325716 - auditor responsabilitate sociala


Meseria de auditor responsabilitate sociala face parte din grupa de baza: 3257 Inspectori in domeniul protectiei mediului si sanatatii ocupationale, asimilati.

Istoria meseriei de auditor responsabilitate sociala

Meseria de auditor responsabilitate sociala a luat nastere in anii 1990, ca raspuns la nevoia de a evalua si monitoriza performanta sociala a companiilor. Acesti auditori sunt responsabili pentru a evalua si raporta asupra modului in care companiile se conformeaza standardelor de responsabilitate sociala si de mediu. Acestia verifica si evalueaza modul in care companiile isi gestioneaza relatiile cu angajatii, clientii, furnizorii si comunitatea. De asemenea, acestia verifica si evalueaza modul in care companiile isi gestioneaza impactul asupra mediului si asupra resurselor naturale. Acestia pot oferi recomandari pentru imbunatatirea performantei sociale si de mediu a companiilor.

Model fisa de post: auditor responsabilitate sociala

Fisa de post pentru meseria de auditor responsabilitate sociala


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: auditor responsabilitate sociala, cod COR 325716


Grupa de baza: 3257 Inspectori in domeniul protectiei mediului si sanatatii ocupationale, asimilati

Titlul postului: Auditor Responsabilitate Sociala

Descrierea postului:

Auditorul Responsabilitate Sociala este responsabil pentru evaluarea si monitorizarea practicilor de responsabilitate sociala ale unei companii. Acesta trebuie sa aiba o intelegere profunda a standardelor si reglementarilor de responsabilitate sociala si sa poata identifica si evalua riscurile si oportunitatile asociate cu acestea.

Responsabilitati:

- Efectuarea de audituri de responsabilitate sociala pentru a evalua si monitoriza practicile companiilor
- Identificarea si evaluarea riscurilor si oportunitatilor asociate cu practicile de responsabilitate sociala ale companiilor
- Dezvoltarea si implementarea de strategii si planuri de actiune pentru imbunatatirea practicilor de responsabilitate sociala ale companiilor
- Furnizarea de consultanta si recomandari pentru imbunatatirea practicilor de responsabilitate sociala ale companiilor
- Monitorizarea si raportarea progresului companiilor in ceea ce priveste imbunatatirea practicilor de responsabilitate sociala
- Colaborarea cu alte departamente si echipe pentru a asigura conformitatea cu standardele si reglementarile de responsabilitate sociala

Cerinte:

- Experienta relevanta in auditul de responsabilitate sociala sau domenii conexe
- Cunostinte solide despre standardele si reglementarile de responsabilitate sociala
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare
- Abilitati analitice si de evaluare a riscurilor
- Capacitatea de a dezvolta si implementa strategii si planuri de actiune
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alte departamente si echipe

Educatie:

- Studii superioare in domeniul auditului, responsabilitatii sociale sau domenii conexe

Certificari:

- Certificare relevanta in auditul de responsabilitate sociala sau domenii conexe (de exemplu, SA8000, ISO 26000)

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 32

  Subgrupa Majora 32

  Tehnicieni si asimilati in domeniul sanatatii

  Tehnicienii si asimilatii acestora din domeniul sanatatii indeplinesc sarcini tehnice si practice care ajuta la diagnosticarea si tratamentul bolii, leziunilor si deficientelor la oameni si animale, sprijina punerea in aplicare a asistentei medicale, a planurilor de tratament, care sunt de obicei stabilite de catre specialistii din domeniul medical, veterinar sau alti specialisti din domeniul sanatatii.

 • 325

  Grupa Minora 325

  Alti specialisti in domeniul sanatatii, asimilati

  Alti specialisti din domeniul sanatatii si asimilatii indeplinesc sarcini cu caracter tehnic si furnizeaza servicii de asistenta in stomatologie, administrarea inregistrarilor medicale, sanatatea comunitatii, corectarea acuitatii vizuale reduse, fizioterapie, sanatatea mediului inconjurator, tratamente medicale de urgenta si alte activitati care sprijina si promoveaza sanatatea umana.

 • COR

  Grupa de baza 3257 Inspectori in domeniul protectiei mediului si sanatatii ocupationale, asimilati

  Inspectorii din domeniul protectiei mediului si sanatatii ocupationale si asimilatii verifica punerea in aplicare a normelor si reglementarilor referitoare la factorii de mediu care pot afecta sanatatea umana, siguranta la locul de munca, precum si siguranta proceselor de productie a bunurilor si serviciilor. Acestia pot implementa si evalua programe ce restabilesc sau imbunatatesc conditiile sanitare si de siguranta, sub supravegherea unui specialist din domeniul sanatatii.

 • COD

  COD COR 325716 - auditor responsabilitate sociala