.

Cod COR automatist


Cod COR automatist

Cod COR: automatist

Cod COR: 742201 - automatist


Meseria de automatist face parte din grupa de baza: 7422 Muncitori in tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Istoria meseriei de automatist

Meseria de automatist se refera la proiectarea, construirea si intretinerea sistemelor automate. Acest domeniu a inceput sa se dezvolte in anii 1950, cand au fost create primele sisteme automate. Acestea au fost folosite pentru a controla procesele industriale si au permis o mai mare precizie si eficienta in productie. in anii 1980, s-au dezvoltat sisteme mai avansate, care au permis controlul mai precis al proceselor si au imbunatatit productivitatea. in prezent, automatizarea este folosita in aproape toate domeniile industriale si a devenit una dintre cele mai importante tehnologii folosite in industrie. Automatistul este responsabil pentru proiectarea, construirea si intretinerea sistemelor automate, precum si pentru asigurarea functionarii corecte si eficiente a acestora.

Model fisa de post: automatist

Fisa de post pentru meseria de automatist


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: automatist, cod COR 742201


Grupa de baza: 7422 Muncitori in tehnologia informatiei si comunicatiilor

Titlu post: Automatist

Locatie: ___________

Responsabilitati:

Instalarea, intretinerea si repararea echipamentelor automate si a sistemelor de control

Monitorizarea si reglarea parametrilor de functionare a echipamentelor automate

Analizarea si diagnosticarea defectelor aparute la echipamentele automate

Executarea de teste si verificari periodice pentru a asigura functionarea corecta a echipamentelor automate

Asigurarea securitatii si a protectiei echipamentelor automate

Documentarea tuturor activitatilor efectuate

Participarea la proiecte de modernizare si dezvoltare a echipamentelor automate

Mentinerea unei bune comunicari cu clientii si furnizorii

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul automatizarii

Cunostinte solide de programare PLC si de intretinere a echipamentelor automate

Cunostinte de baza in domeniul electric si electronic

Abilitati de comunicare si lucru in echipa

Abilitati de rezolvare a problemelor

Capacitatea de a lucra in conditii de stres

Permis de conducere cat. B

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 74

  Subgrupa Majora 74

  Tehnicieni la echipamente electrice si electronice

  Tehnicienii la echipamente electrice si electronice instaleaza, monteaza si intretin sistemele de instalatii electrice, echipamentele si alte dispozitive de transmisie electrica, cabluri si linii de alimentare, precum si echipamente si sisteme electronice si de telecomunicatii. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor.

 • 742

  Grupa Minora 742

  Montatori de echipamente electronice si de telecomunicatii

  Montatorii de echipamente electronice si de telecomunicatii se ocupa cu montarea, intretinerea, reglarea si repararea echipamentelor electronice, cum ar fi aparatele comerciale si de birou, instrumentele electronice, sistemele de control, precum si cu instalarea, repararea si intretinerea echipamentelor de telecomunicatii, echipamentelor de transmisie a datelor, cablurilor, antenelor, repararea, montarea si intretinerea calculatoarelor.

 • COR

  Grupa de baza 7422 Muncitori in tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Muncitorii in tehnologia informatiei si comunicatiilor (TIC) se ocupa cu instalarea, repararea si intretinerea echipamentelor de telecomunicatii, echipamentelor de transmisie de date, cablurilor, antenelor si conductorilor, precum si cu repararea, montarea si intretinerea calculatoarelor.

 • COD

  COD COR 742201 - automatist