.

Cod COR autopsier la ecarisaj


Cod COR autopsier la ecarisaj

Cod COR: autopsier la ecarisaj

Cod COR: 324003 - autopsier la ecarisaj


Meseria de autopsier la ecarisaj face parte din grupa de baza: 3240 Tehnicieni si asistenti veterinari.

Istoria meseriei de autopsier la ecarisaj

Istoria meseriei de autopsier la ecarisaj se intinde inapoi in timp, inainte de aparitia ecarisajului. Autopsiile au fost folosite in mod traditional pentru a determina cauza decesului si pentru a stabili daca decesul a fost cauzat de o boala sau de o alta cauza. Autopsiile au fost folosite in mod traditional pentru a stabili cauza decesului si pentru a stabili daca decesul a fost cauzat de o boala sau de o alta cauza. Autopsiile au fost folosite in mod traditional pentru a stabili cauza decesului si pentru a stabili daca decesul a fost cauzat de o boala sau de o alta cauza. Cu toate acestea, in ultimii ani, autopsiile au devenit mai mult decat un mijloc de a determina cauza decesului. Autopsiile sunt folosite acum pentru a ajuta la identificarea si prevenirea bolilor, precum si pentru a ajuta la investigarea criminalitatii si a accidentelor. Autopsiile sunt, de asemenea, folosite pentru a ajuta la stabilirea cauzelor decesului si pentru a ajuta la prevenirea deceselor evitabile. Autopsiile sunt, de asemenea, folosite in ecarisaj pentru a ajuta la stabilirea cauzelor decesului si pentru a ajuta la prevenirea deceselor evitabile. Autopsi

Model fisa de post: autopsier la ecarisaj

Fisa de post pentru meseria de autopsier la ecarisaj


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: autopsier la ecarisaj, cod COR 324003


Grupa de baza: 3240 Tehnicieni si asistenti veterinari

Fisa de post pentru meseria de autopsier la ecarisaj

Descrierea postului:

Autopsierul la ecarisaj este responsabil pentru efectuarea autopsiilor animalelor moarte, in special a celor care sunt aduse la ecarisaj. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide in anatomia animala si sa fie capabil sa identifice cauzele decesului si sa efectueze analize de laborator pentru a confirma diagnosticul.

Responsabilitati:

- Efectuarea autopsiilor animalelor moarte aduse la ecarisaj
- Identificarea cauzelor decesului si efectuarea analizelor de laborator pentru a confirma diagnosticul
- nregistrarea si raportarea rezultatelor autopsiei
- Respectarea normelor de siguranta si igiena in timpul autopsiilor
- Asigurarea ca toate esantioanele prelevate sunt etichetate si stocate corespunzator
- Comunicarea cu autoritatile sanitare si cu alte departamente relevante in cazul in care sunt identificate probleme de sanatate publica

Cerinte:

- Diploma de studii superioare in medicina veterinara sau o calificare similara
- Experienta anterioara in efectuarea autopsiilor animalelor
- Cunostinte solide in anatomia animala si in tehnicile de autopsie
- Abilitati excelente de comunicare si de lucru in echipa
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita
- Cunoasterea normelor de siguranta si igiena in timpul autopsiilor

Beneficii:

- Salariu competitiv
- Asigurare medicala si de viata
- Concediu platit
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera

Aceasta este o descriere generala a postului de autopsier la ecarisaj. Responsabilitatile si cerintele exacte pot varia in functie de locatie si de angajator.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 32

  Subgrupa Majora 32

  Tehnicieni si asimilati in domeniul sanatatii

  Tehnicienii si asimilatii acestora din domeniul sanatatii indeplinesc sarcini tehnice si practice care ajuta la diagnosticarea si tratamentul bolii, leziunilor si deficientelor la oameni si animale, sprijina punerea in aplicare a asistentei medicale, a planurilor de tratament, care sunt de obicei stabilite de catre specialistii din domeniul medical, veterinar sau alti specialisti din domeniul sanatatii.

 • 324

  Grupa Minora 324

  Tehnicieni si asistenti veterinari

  Tehnicienii si asistentii veterinari indeplinesc sarcini veterinare de consultanta, diagnostic, preventie si curative, mai reduse in ceea ce priveste competenta si complexitatea decat cele efectuate de catre medicii veterinari. Acestia au grija de animalele aflate sub tratament si in sedere temporara in clinicile veterinare si asista veterinarii la efectuarea de interventii si operatii.

 • COR

  Grupa de baza 3240 Tehnicieni si asistenti veterinari

  Tehnicienii si asistentii veterinari indeplinesc sarcini veterinare de consultanta, diagnostic, preventie si curative, mai reduse in ceea ce priveste competenta si complexitatea decat cele efectuate de catre medicii veterinari. Acestia au grija de animalele aflate sub tratament si in sedere temporara in clinicile veterinare, pe baza procedurilor obisnuite, si asista medicii veterinari la efectuarea de interventii si operatii.

 • COD

  COD COR 324003 - autopsier la ecarisaj