.

Cod COR barman-sef


Cod COR barman-sef

Cod COR: barman-sef

Cod COR: 343402 - barman-sef


Meseria de barman-sef face parte din grupa de baza: 3434 Bucatari sefi.

Istoria meseriei de barman-sef

Meseria de barman-sef a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea. in acea perioada, barmanii erau angajati in baruri si restaurante pentru a servi bauturi si a oferi clientilor o experienta placuta. in anii 1800, barmanii au inceput sa creeze propriile lor bauturi si sa experimenteze cu diferite ingrediente si combinatii. Acest lucru a dus la aparitia unor bauturi populare precum Martini, Manhattan si Mai Tai. in anii 1900, barmanii au inceput sa se specializeze in prepararea bauturilor si sa devina barmani-sefi. Acest lucru a implicat invatarea tehnicilor de preparare a bauturilor, alegerea ingredientelor si a stilurilor de servire, precum si alegerea si intretinerea echipamentului necesar. in prezent, barmanii-sefi sunt responsabili pentru crearea si mentinerea unei atmosfere placute in baruri si restaurante, precum si pentru pregatirea si servirea bauturilor de calitate.

Model fisa de post: barman-sef

Fisa de post pentru meseria de barman-sef


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: barman-sef, cod COR 343402


Grupa de baza: 3434 Bucatari sefi

Titlul postului: Barman-sef

Descrierea postului:

Barmanul-sef este responsabil pentru gestionarea si coordonarea activitatilor din bar, asigurandu-se ca clientii sunt serviti cu bauturi de calitate si ca atmosfera din bar este placuta si relaxanta. El/ea trebuie sa aiba o cunoastere extinsa a bauturilor si sa fie capabil sa creeze cocktail-uri si bauturi personalizate pentru clienti. De asemenea, barmanul-sef trebuie sa fie capabil sa gestioneze stocul de bauturi si sa se asigure ca toate echipamentele din bar sunt in stare buna de functionare.

Responsabilitati:

- Gestionarea si coordonarea activitatilor din bar
- Asigurarea ca clientii sunt serviti cu bauturi de calitate si ca atmosfera din bar este placuta si relaxanta
- Crearea de cocktail-uri si bauturi personalizate pentru clienti
- Gestionarea stocului de bauturi si aprovizionarea cu noi produse
- Asigurarea ca toate echipamentele din bar sunt in stare buna de functionare
- Supervizarea personalului din bar si asigurarea ca acestia respecta standardele de igiena si de servire a clientilor
- Dezvoltarea de noi retete de cocktail-uri si bauturi pentru meniul barului
- Participarea la evenimente si promovarea barului in comunitate

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul barmaniei
- Cunoasterea extinsa a bauturilor si a tehnicilor de preparare a cocktail-urilor
- Abilitati excelente de comunicare si de relationare cu clientii
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu agitat si de a gestiona mai multe sarcini simultan
- Abilitati de conducere si de coordonare a personalului din bar
- Cunoasterea regulilor de igiena si de siguranta in domeniul alimentar
- Disponibilitatea de a lucra in ture si in weekend-uri
- Diploma de absolvire a unui curs de barmanie este un avantaj

Salariu:

Salariul pentru un barman-sef poate varia in functie de experienta, locatie si dimensiunea barului. n general, salariul poate incepe de la 2000 de lei si poate ajunge pana la 5000 de lei pe luna. De asemenea, barmanul-sef poate primi si bonusuri in functie de performantele barului si de satisfactia clientilor.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 34

  Subgrupa Majora 34

  Alti specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Alti specialisti in domeniul juridic, social si cultural indeplinesc sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor referitoare la serviciile juridice, asistenta sociala, cultura, prepararea produselor alimentare, sport si religie.

 • 343

  Grupa Minora 343

  Alti specialisti in domeniul artistic, cultural si culinar

  Alti specialisti din domeniul artistic, cultural si culinar combina aptitudinile creative si cunostintele tehnice si culturale in activitatea de preluare si prelucrare a fotografiilor, proiectarea si executarea decorurilor pentru teatru, vitrine (afisaje) de magazin si interioare de locuinte, pregatirea obiectelor pentru prezentare, intretinerea colectiilor din biblioteci si din galerii, a inregistrarilor si sistemelor de catalogare, crearea de meniuri, prepararea si prezentarea produselor alimentare, acorda sprijin pentru productiile de teatru, film si televiziune, precum si in alte domenii artistice si culturale.

 • COR

  Grupa de baza 3434 Bucatari sefi

  Bucatarii sefi concep meniuri, creeaza feluri de mancare si supravegheaza planificarea, organizarea, pregatirea si gatirea felurilor de mancare in cadrul hotelurilor, restaurantelor si al altor locuri unde se serveste masa, la bordul navelor, trenurilor de pasageri si in gospodariile private.

 • COD

  COD COR 343402 - barman-sef