.

Cod COR betonist


Cod COR betonist

Cod COR: betonist

Cod COR: 711401 - betonist


Meseria de betonist face parte din grupa de baza: 7114 Muncitori constructori in lucrari de beton si asimilati.

Istoria meseriei de betonist

Meseria de betonist se refera la pregatirea, amestecarea si aplicarea betonului pentru a construi structuri rezistente si durabile. Meseria de betonist a existat de mai multe secole, incepand cu Egiptul Antic, unde betonul a fost folosit pentru construirea piramidelor si a altor structuri. in secolul al XIX-lea, betonul a fost folosit in mod regulat pentru construirea de poduri, drumuri si alte structuri. in secolul al XX-lea, betonul a devenit un material de constructie popular, folosit pentru construirea de cladiri, poduri si alte structuri. Meseria de betonist a evoluat in aceasta perioada, devenind mai specializata si mai sofisticata. Acum, betonul este folosit in mod regulat pentru construirea de structuri rezistente si durabile, iar betonarii sunt angajati pentru a pregati si aplica betonul in mod corespunzator.

Model fisa de post: betonist

Fisa de post pentru meseria de betonist


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: betonist, cod COR 711401


Grupa de baza: 7114 Muncitori constructori in lucrari de beton si asimilati

Titlu post: Betonist

Descrierea postului:

Betonistul este responsabil pentru prepararea, amestecarea si turnarea betonului pentru constructii si reparatii. Acesta trebuie sa se asigure ca betonul este preparat si turnat corect si in conformitate cu specificatiile proiectului.

Responsabilitati:

- Preia comenzile si pregateste betonul in conformitate cu specificatiile proiectului;

- Amesteca betonul si adauga aditivi pentru a obtine consistenta dorita;

- Turneaza betonul in locurile indicate si foloseste unelte speciale pentru a-l nivela si finisa;

- Monitorizeaza betonul pentru a se asigura ca se intareste corect;

- Repara betonul deteriorat si curata betonul vechi;

- Asigura-te ca toate echipamentele sunt curatate si intretinute corespunzator;

- Respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul constructiilor;

- Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor si a materialelor de constructii;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de citire si interpretare a planurilor si specificatiilor;

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres si de a respecta termenele limita.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 711

  Grupa Minora 711

  Muncitori constructori si asimilati

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

 • COR

  Grupa de baza 7114 Muncitori constructori in lucrari de beton si asimilati

  Muncitorii constructori in lucrari de beton si asimilatii acestora ridica cadrele si structurile de beton armat, construiesc forme pentru turnarea betonului, consolideaza suprafete de beton, cimenteaza deschideri din pereti sau cofraje pentru puturi, finiseaza si repara suprafete de ciment si efectueaza lucrari de pardoseala cu mozaic.

 • COD

  COD COR 711401 - betonist