.

Cod COR bijutier metale comune


Cod COR bijutier metale comune

Cod COR: bijutier metale comune

Cod COR: 731308 - bijutier metale comune


Meseria de bijutier metale comune face parte din grupa de baza: 7313 Giuvaergii si lucratori in metale pretioase.

Istoria meseriei de bijutier metale comune

Meseria de bijutier metal comun a existat de-a lungul istoriei, incepand cu epoca bronzului. Bijutierii metalului comun au folosit metale precum bronzul, cuprul si fierul pentru a crea bijuterii decorative si obiecte de arta. Aceste obiecte au fost folosite pentru a marca evenimente importante, a oferi cadouri si a servi ca simboluri religioase. in Evul Mediu, bijutierii metalului comun au inceput sa foloseasca argintul si aurul pentru a crea bijuterii mai sofisticate. Aceste bijuterii au fost folosite pentru a marca evenimente importante si a oferi cadouri. in secolul al XIX-lea, bijutierii metalului comun au inceput sa foloseasca aliaje mai complexe si mai rezistente pentru a crea bijuterii mai durabile. Aceste bijuterii au fost folosite pentru a marca evenimente importante si a oferi cadouri. in prezent, bijutierii metalului comun folosesc o varietate de metale si aliaje pentru a crea bijuterii decorative si obiecte de arta. Aceste obiecte sunt folosite pentru a marca evenimente importante, a oferi cadouri si a servi ca simboluri religioase.

Model fisa de post: bijutier metale comune

Fisa de post pentru meseria de bijutier metale comune


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: bijutier metale comune, cod COR 731308


Grupa de baza: 7313 Giuvaergii si lucratori in metale pretioase

Titlu post: Bijutier Metale Comune

Descrierea postului:

Bijutierul Metale Comune este responsabil pentru crearea, repararea si intretinerea bijuteriilor din metale comune. Acesta trebuie sa aiba cunostinte despre metale comune si sa fie capabil sa lucreze cu acestea.

Responsabilitati:

Crearea de bijuterii din metale comune, cum ar fi aur, argint, cupru, alama si alte metale comune.

Repararea si intretinerea bijuteriilor din metale comune.

Utilizarea unor instrumente si echipamente speciale pentru a lucra cu metale comune.

Asigurarea calitatii produselor si a serviciilor oferite.

Respectarea standardelor de siguranta si a regulilor de protectie a mediului.

Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat.

Lucrul in echipa cu alti bijutieri si cu alti membri ai personalului.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul bijuteriilor din metale comune.

Cunostinte despre metale comune si despre modul de lucru cu acestea.

Abilitati de comunicare si relationare.

Abilitati de lucru in echipa.

Abilitati de organizare si planificare.

Abilitati de rezolvare a problemelor.

Abilitati de utilizare a unor instrumente si echipamente speciale.

Abilitati de lucru cu atentie la detalii.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7313 Giuvaergii si lucratori in metale pretioase

  Giuvaergiii si lucratorii in metale pretioase se ocupa cu proiectarea, fabricarea, ajustarea, repararea sau evaluarea bijuteriilor, articolelor de ceremonie ori religioase, obiectelor din aur, argint sau alte metale pretioase ori pietre pretioase. Acestia se ocupa cu taierea, slefuirea si fixarea pietrelor pretioase si semipretioase, inclusiv diamante, si gravarea de modele pe bijuterii si articole din metale pretioase. De asemenea, acestia se ocupa si cu taierea si slefuirea diamantelor pentru scopuri industriale.

 • COD

  COD COR 731308 - bijutier metale comune