.

Cod COR bijutier metale pretioase


Cod COR bijutier metale pretioase

Cod COR: bijutier metale pretioase

Cod COR: 731302 - bijutier metale pretioase


Meseria de bijutier metale pretioase face parte din grupa de baza: 7313 Giuvaergii si lucratori in metale pretioase.

Istoria meseriei de bijutier metale pretioase

Meseria de bijutier metale pretioase a existat de-a lungul istoriei, cu oamenii folosind metale precum aurul, argintul si bronzul pentru a crea bijuterii decorative. Acestea au fost folosite pentru a marca evenimente importante, precum nunti, botezuri si alte ceremonii. In timpul Imperiului Roman, bijuteriile au fost folosite pentru a marca statutul social si au fost adesea folosite ca simboluri religioase. In Evul Mediu, bijuteriile au fost folosite pentru a marca evenimente importante si pentru a arata statutul social. In secolul al XVIII-lea, bijuteriile au devenit mai populare si au fost folosite pentru a marca evenimente importante si pentru a arata statutul social. In prezent, bijuteriile sunt folosite pentru a marca evenimente importante si pentru a arata statutul social.

Model fisa de post: bijutier metale pretioase

Fisa de post pentru meseria de bijutier metale pretioase


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: bijutier metale pretioase, cod COR 731302


Grupa de baza: 7313 Giuvaergii si lucratori in metale pretioase

Postul: Bijutier Metale Pretioase

Responsabilitati:

Crearea si repararea bijuteriilor din metale pretioase, cum ar fi aur, argint, platina si alte metale pretioase

Utilizarea unor instrumente precum freze, masini de taiat, masini de slefuit si alte unelte specializate pentru a prelucra metalele pretioase

Utilizarea tehnicilor de modelare, cum ar fi turnarea, laminarea, extinderea si alte tehnici de prelucrare a metalelor

Utilizarea unor tehnici de finisare, cum ar fi slefuirea, lustruirea, vopsirea si alte tehnici de finisare a metalelor

Utilizarea unor tehnici de decorare, cum ar fi gravarea, incrustarea si alte tehnici de decorare a metalelor

Utilizarea unor tehnici de asamblare, cum ar fi sudarea, lipirea si alte tehnici de asamblare a metalelor

Utilizarea unor tehnici de inspectie, cum ar fi verificarea calitatii, verificarea dimensiunilor si alte tehnici de inspectie a metalelor

Utilizarea unor tehnici de ambalare, cum ar fi ambalarea, etichetarea si alte tehnici de ambalare a metalelor

Utilizarea unor tehnici de depozitare, cum ar fi stocarea, aranjarea si alte tehnici de depozitare a metalelor

Utilizarea unor tehnici de vanzare, cum ar fi prezentarea, promovarea si alte tehnici de vanzare a metalelor

Utilizarea unor tehnici de marketing, cum ar fi public

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7313 Giuvaergii si lucratori in metale pretioase

  Giuvaergiii si lucratorii in metale pretioase se ocupa cu proiectarea, fabricarea, ajustarea, repararea sau evaluarea bijuteriilor, articolelor de ceremonie ori religioase, obiectelor din aur, argint sau alte metale pretioase ori pietre pretioase. Acestia se ocupa cu taierea, slefuirea si fixarea pietrelor pretioase si semipretioase, inclusiv diamante, si gravarea de modele pe bijuterii si articole din metale pretioase. De asemenea, acestia se ocupa si cu taierea si slefuirea diamantelor pentru scopuri industriale.

 • COD

  COD COR 731302 - bijutier metale pretioase