.

Cod COR biochimist medical specialist


Cod COR biochimist medical specialist

Cod COR: biochimist medical specialist

Cod COR: 226912 - biochimist medical specialist


Meseria de biochimist medical specialist face parte din grupa de baza: 2269 Specialisti in domeniul sanatatii neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de biochimist medical specialist

Biochimia medicala este o ramura a medicinii care se ocupa de studiul si aplicarea cunostintelor stiintifice despre compozitia chimica a organismelor vii si a proceselor biologice care le sustin. Meseria de biochimist medical specialist a aparut in anii 1950, cand medicii au inceput sa utilizeze cunostintele stiintifice despre compozitia chimica a organismelor vii pentru a diagnostica si trata boli. Biochimia medicala a evoluat de-a lungul anilor, devenind o ramura importanta a medicinii. Biochimia medicala se ocupa de studiul compozitiei chimice a organismelor vii si a proceselor biologice care le sustin, precum si de aplicarea acestor cunostinte in diagnosticarea si tratarea bolilor. Biochimistul medical specialist utilizeaza cunostintele sale despre compozitia chimica a organismelor vii pentru a diagnostica si trata boli, precum si pentru a monitoriza starea de sanatate a pacientilor. Acesta poate efectua teste de laborator, analize de sange si alte teste pentru a determina compozitia chimica a organismului si pentru a identifica anumite boli sau afectiuni. De asemenea, biochimistul medical specialist poate recomanda tratamente si medicamente pentru a trata anumite boli sau afec

Model fisa de post: biochimist medical specialist

Fisa de post pentru meseria de biochimist medical specialist


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: biochimist medical specialist, cod COR 226912


Grupa de baza: 2269 Specialisti in domeniul sanatatii neclasificati in grupele de baza anterioare

Titlul postului: Biochimist medical specialist

Descrierea postului:
Biochimistul medical specialist este responsabil pentru efectuarea analizelor biochimice in laboratoarele medicale, pentru a ajuta la diagnosticarea si tratamentul pacientilor. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul biochimiei si sa fie capabil sa interpreteze rezultatele analizelor pentru a ajuta la stabilirea unui diagnostic precis.

Responsabilitati:
- Efectuarea analizelor biochimice in laboratoarele medicale
- Interpretarea rezultatelor analizelor si furnizarea de informatii medicilor pentru a ajuta la diagnosticarea si tratamentul pacientilor
- Asigurarea calitatii analizelor si a echipamentelor utilizate in laborator
- Participarea la dezvoltarea si implementarea de noi tehnologii si metode de analiza
- Mentinerea documentatiei si a inregistrarilor precise ale analizelor efectuate
- Comunicarea cu pacientii si cu personalul medical pentru a furniza informatii despre analizele efectuate si rezultatele acestora

Cerinte:
- Diploma de licenta in biochimie sau o disciplina similara
- Experienta anterioara in efectuarea analizelor biochimice intr-un laborator medical
- Cunostinte solide in domeniul biochimiei si a metodelor de analiza
- Abilitati excelente de comunicare si de lucru in echipa
- Capacitatea de a lucra cu precizie si atentie la detalii
- Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat

Beneficii:
- Salariu competitiv
- Asigurare medicala si de viata
- Program de formare si dezvoltare profesionala
- Oportunitati de avansare in cariera
- Mediu de lucru placut si stimulativ

Acestea sunt principalele responsabilitati si cerinte pentru postul de biochimist medical specialist. Candidatii interesati trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul biochimiei si sa fie capabili sa lucreze cu precizie si atentie la detalii. De asemenea, trebuie sa aiba abilitati excelente de comunicare si sa fie capabili sa lucreze in echipa. O diploma de licenta in biochimie sau o disciplina similara este necesara, iar experienta anterioara in efectuarea analizelor biochimice intr-un laborator medical este un avantaj.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 22

  Subgrupa Majora 22

  Specialisti in domeniul sanatatii

  Specialistii in domeniul sanatatii coordoneaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale, aplica cunostintele stiintifice referitoare la medicina, asistenta medicala, stomatologie, medicina veterinara, farmacie si promovarea sanatatii.

 • 226

  Grupa Minora 226

  Alti specialisti in domeniul sanatatii

  Alti specialisti din domeniul sanatatii furnizeaza servicii de sanatate legate de medicina dentara, farmacie, sanatatea si igiena mediului, sanatatea si securitatea la locul de munca, fizioterapie, nutritie, auz, vorbire, vedere, terapii de reabilitare. Aceasta grupa minora include toti specialistii din domeniul sanatatii umane, cu exceptia medicilor de medicina de familie si a medicilor specialisti, practicienilor din medicina complementara/alternativa, veterinarilor, asistentilor medicali generalisti, moaselor si paramedicilor.

 • COR

  Grupa de baza 2269 Specialisti in domeniul sanatatii neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii din domeniul sanatatii neclasificati in alta parte in subgrupa majora 22 - Specialisti in domeniul sanatatii.

 • COD

  COD COR 226912 - biochimist medical specialist