.

Cod COR blocator, chituitor, deblocator


Cod COR blocator, chituitor, deblocator

Cod COR: blocator, chituitor, deblocator

Cod COR: 731103 - blocator, chituitor, deblocator


Meseria de blocator, chituitor, deblocator face parte din grupa de baza: 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie.

Istoria meseriei de blocator, chituitor, deblocator

Meseria de blocator, chituitor, deblocator a existat de-a lungul istoriei, fiind folosita pentru a asigura securitatea bunurilor si a proprietatii. Acest lucru a fost realizat prin blocarea usilor si a altor obiecte, precum si prin chitarea acestora. Acest lucru a permis proprietarilor sa stie ca bunurile lor sunt in siguranta si ca nu vor fi furate. Meseria a evoluat in timp, de la folosirea cheilor si a lacaturilor la folosirea sistemelor de blocare electronice si a sistemelor de alarma. Aceste sisteme sunt folosite in prezent pentru a asigura securitatea bunurilor si a proprietatii. Meseria de blocator, chituitor, deblocator este una dintre cele mai vechi meserii si a evoluat in timp pentru a se adapta la nevoile de securitate ale proprietarilor.

Model fisa de post: blocator, chituitor, deblocator

Fisa de post pentru meseria de blocator, chituitor, deblocator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: blocator, chituitor, deblocator, cod COR 731103


Grupa de baza: 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie

FISA DE POST

Titlu post: Blocator, Chituitor, Deblocator

Descrierea postului:

Blocatorul, Chituitorul, Deblocatorul este responsabil pentru asigurarea securitatii si a integritatii produselor si bunurilor prin blocarea, chituirea si deblocarea acestora.

Responsabilitati:

- Blocarea, chituirea si deblocarea produselor si bunurilor in conformitate cu procedurile si regulile de securitate;

- Verificarea produselor si bunurilor pentru a se asigura ca sunt in stare buna si ca sunt pregatite pentru transport;

- Monitorizarea produselor si bunurilor pentru a se asigura ca sunt in siguranta si ca nu sunt expuse riscurilor;

- Asigurarea ca produsele si bunurile sunt etichetate corespunzator si ca sunt pregatite pentru transport;

- Asigurarea ca produsele si bunurile sunt transportate in conditii de siguranta si in conformitate cu regulile si procedurile de transport;

- Monitorizarea produselor si bunurilor pentru a se asigura ca sunt in siguranta si ca nu sunt expuse riscurilor;

- Asigurarea ca produsele si bunurile sunt stocate in conditii de siguranta si in conformitate cu regulile si procedurile de stocare;

- Asigurarea ca produsele si bunurile sunt livrate la destinatie in conditii de siguranta si in conformitate cu regulile si procedurile de livrare.

Competente:

- Cunostinte solide despre procedurile si regulile de securitate;

- Abilitati de comunicare si relationare;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de rezol

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie

  Muncitorii calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie confectioneaza, calibreaza, repara, intretin, regleaza si monteaza ceasuri de mana mecanice, pendule, instrumente si echipamente de precizie nautice, meteorologice, optice, ortopedice si, de asemenea, se ocupa cu reglarea acestora pentru o functionare corecta.

 • COD

  COD COR 731103 - blocator, chituitor, deblocator