.

Cod COR bobinator aparataj electric


Cod COR bobinator aparataj electric

Cod COR: bobinator aparataj electric

Cod COR: 741202 - bobinator aparataj electric


Meseria de bobinator aparataj electric face parte din grupa de baza: 7412 Mecanici si instalatori de echipamente electrice.

Istoria meseriei de bobinator aparataj electric

Bobinatorul aparataj electric este o meserie veche, care se remarca prin construirea si repararea aparatajului electric. Meseria a inceput in secolul al XIX-lea, cand aparatele electrice au inceput sa fie folosite in mod regulat. Bobinatorii aparatajului electric au fost responsabili pentru construirea si repararea aparatelor electrice, precum si pentru asamblarea si intretinerea lor. Acestia au folosit materiale precum cupru, aluminiu, sticla si alte materiale pentru a construi si repara aparatele electrice. Bobinatorii aparatajului electric au fost responsabili pentru a asigura ca aparatele electrice functionau corect si erau in siguranta. Acestia au fost, de asemenea, responsabili pentru a testa si verifica aparatele electrice pentru a se asigura ca acestea functionau corect. In prezent, bobinatorii aparatajului electric sunt responsabili pentru a construi si repara aparatele electrice, precum si pentru a le testa si verifica pentru a se asigura ca acestea functioneaza corect.

Model fisa de post: bobinator aparataj electric

Fisa de post pentru meseria de bobinator aparataj electric


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: bobinator aparataj electric, cod COR 741202


Grupa de baza: 7412 Mecanici si instalatori de echipamente electrice

FISA DE POST

Titlu post: Bobinator Aparataj Electric

Descrierea postului:

Bobinatorul Aparataj Electric este responsabil pentru asamblarea, instalarea, repararea si intretinerea aparatajului electric si a bobinelor. Acesta trebuie sa asigure ca toate componentele sunt instalate corect si functioneaza in mod corespunzator.

Responsabilitati si sarcini:

- Asamblarea, instalarea si intretinerea aparatajului electric si a bobinelor

- Verificarea si testarea aparatajului electric si a bobinelor pentru a se asigura ca functioneaza corect

- Repararea si inlocuirea componentelor defecte sau uzate

- Verificarea si testarea cablurilor si conectorilor pentru a se asigura ca sunt in stare buna

- Verificarea si testarea dispozitivelor de protectie pentru a se asigura ca sunt in stare buna

- Verificarea si testarea sistemelor de control pentru a se asigura ca sunt in stare buna

- Verificarea si testarea sistemelor de alimentare pentru a se asigura ca sunt in stare buna

- Verificarea si testarea sistemelor de comunicatii pentru a se asigura ca sunt in stare buna

- Verificarea si testarea sistemelor de protectie pentru a se asigura ca sunt in stare buna

- Verificarea si testarea sistemelor de monitorizare pentru a se asigura ca sunt in stare buna

- Verificarea si testarea sistemelor de alarma pentru a se asigura ca sunt in stare buna

- Verificarea si testarea sistemelor de control pentru a se asigura ca sunt in stare buna

- Verificarea si testarea sistemelor de protect

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 74

  Subgrupa Majora 74

  Tehnicieni la echipamente electrice si electronice

  Tehnicienii la echipamente electrice si electronice instaleaza, monteaza si intretin sistemele de instalatii electrice, echipamentele si alte dispozitive de transmisie electrica, cabluri si linii de alimentare, precum si echipamente si sisteme electronice si de telecomunicatii. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor.

 • 741

  Grupa Minora 741

  Montatori de echipamente electrice

  Montatorii de echipamente electrice instaleaza, monteaza si intretin sistemele electrice de cabluri si echipamentele similare, masinile electrice si alte dispozitive electrice si de transmisie electrica, liniile si cablurile de alimentare.

 • COR

  Grupa de baza 7412 Mecanici si instalatori de echipamente electrice

  Mecanicii si instalatorii de echipamente electrice se ocupa cu montarea, reglarea, instalarea si repararea masinilor electrice si altor echipamente si dispozitive electrice in cladiri, fabrici, ateliere de lucru sau alte locuri.

 • COD

  COD COR 741202 - bobinator aparataj electric