.

Cod COR bobinator masini electrice rotative


Cod COR bobinator masini electrice rotative

Cod COR: bobinator masini electrice rotative

Cod COR: 741204 - bobinator masini electrice rotative


Meseria de bobinator masini electrice rotative face parte din grupa de baza: 7412 Mecanici si instalatori de echipamente electrice.

Istoria meseriei de bobinator masini electrice rotative

Meseria de bobinator masini electrice rotative a fost inventata in anul 1885 de catre Nikola Tesla. Acesta a inventat prima masina electrica rotativa, care a revolutionat industria electrica. Masina electrica rotativa a fost folosita pentru a genera curent electric si a furniza energie electrica la locuinte si afaceri. Bobinarea masinilor electrice rotative implica folosirea unor bobine de cupru sau aliaj de cupru pentru a transforma energia electrica in energie mecanica. Bobinarea masinilor electrice rotative a devenit o meserie importanta in industria electrica, deoarece aceasta permite transformarea energiei electrice in energie mecanica, care poate fi folosita pentru a alimenta aparate electrice. Bobinatorii masinilor electrice rotative sunt responsabili pentru asamblarea si intretinerea bobinelor, precum si pentru verificarea si reglarea acestora pentru a asigura functionarea corecta a masinii.

Model fisa de post: bobinator masini electrice rotative

Fisa de post pentru meseria de bobinator masini electrice rotative


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: bobinator masini electrice rotative, cod COR 741204


Grupa de baza: 7412 Mecanici si instalatori de echipamente electrice

Titlu post: Bobinator masini electrice rotative

Descrierea postului:

Bobinatorul masinilor electrice rotative este responsabil pentru bobinarea si repararea masinilor electrice rotative. Acesta trebuie sa asigure ca toate masinile electrice rotative sunt bobinate corect si in siguranta.

Responsabilitati:

- Bobinarea si repararea masinilor electrice rotative

- Verificarea si testarea masinilor electrice rotative

- Asigurarea ca toate masinile electrice rotative sunt bobinate corect si in siguranta

- Mentinerea masinilor electrice rotative in stare buna de functionare

- Asigurarea ca toate piesele sunt inlocuite sau reparate in mod corespunzator

- Monitorizarea si raportarea oricaror defectiuni sau probleme

- Respectarea tuturor regulilor si procedurilor de siguranta

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat

Cerinte:

- Experienta anterioara in bobinarea si repararea masinilor electrice rotative

- Cunostinte solide despre masinile electrice rotative

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de diagnosticare si rezolvare a problemelor

- Abilitati de citire si interpretare a documentatiei tehnice

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si instrumentelor de masura

- Abilitati de utilizare a calculatorului si a programelor de calculator

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 74

  Subgrupa Majora 74

  Tehnicieni la echipamente electrice si electronice

  Tehnicienii la echipamente electrice si electronice instaleaza, monteaza si intretin sistemele de instalatii electrice, echipamentele si alte dispozitive de transmisie electrica, cabluri si linii de alimentare, precum si echipamente si sisteme electronice si de telecomunicatii. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor.

 • 741

  Grupa Minora 741

  Montatori de echipamente electrice

  Montatorii de echipamente electrice instaleaza, monteaza si intretin sistemele electrice de cabluri si echipamentele similare, masinile electrice si alte dispozitive electrice si de transmisie electrica, liniile si cablurile de alimentare.

 • COR

  Grupa de baza 7412 Mecanici si instalatori de echipamente electrice

  Mecanicii si instalatorii de echipamente electrice se ocupa cu montarea, reglarea, instalarea si repararea masinilor electrice si altor echipamente si dispozitive electrice in cladiri, fabrici, ateliere de lucru sau alte locuri.

 • COD

  COD COR 741204 - bobinator masini electrice rotative