.

Cod COR bobinator transformatoare


Cod COR bobinator transformatoare

Cod COR: bobinator transformatoare

Cod COR: 741209 - bobinator transformatoare


Meseria de bobinator transformatoare face parte din grupa de baza: 7412 Mecanici si instalatori de echipamente electrice.

Istoria meseriei de bobinator transformatoare

Bobinatorul transformatorului este o meserie veche, care dateaza din anii 1800. Bobinatorii transformatoarelor sunt responsabili pentru construirea si intretinerea transformatoarelor, care sunt folosite pentru a transforma energia electrica in energie utilizabila. Bobinatorii transformatoarelor folosesc materiale precum fierul, cuprul si aliajele de fier pentru a construi bobinele care sunt folosite pentru a transforma energia electrica. Bobinatorii transformatoarelor trebuie sa fie foarte atenti la detalii si sa aiba cunostinte despre electricitate si electronice. Ei trebuie sa fie capabili sa lucreze cu precizie si sa tina cont de toate detaliile tehnice. Bobinatorii transformatoarelor trebuie sa fie capabili sa lucreze in conditii de siguranta si sa respecte toate regulile de siguranta.

Model fisa de post: bobinator transformatoare

Fisa de post pentru meseria de bobinator transformatoare


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: bobinator transformatoare, cod COR 741209


Grupa de baza: 7412 Mecanici si instalatori de echipamente electrice

Titlu post: Bobinator transformatoare

Descrierea postului:

Bobinatorul transformatoarelor este responsabil pentru bobinarea transformatoarelor, in conformitate cu specificatiile tehnice si cerintele clientilor. Acesta trebuie sa asigure calitatea si precizia bobinajului, sa verifice si sa regleze transformatoarele, sa verifice si sa regleze bobinajul si sa asigure functionarea corecta a transformatoarelor.

Responsabilitati:

- Bobinarea transformatoarelor in conformitate cu specificatiile tehnice si cerintele clientilor;

- Verificarea si reglarea transformatoarelor;

- Verificarea si reglarea bobinajului;

- Asigurarea functionarii corecte a transformatoarelor;

- Monitorizarea si raportarea oricaror probleme tehnice;

- Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de calitate.

Cerinte:

- Experienta anterioara in bobinarea transformatoarelor;

- Cunostinte tehnice solide in domeniul electric;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Atentie la detalii si abilitati de organizare.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 74

  Subgrupa Majora 74

  Tehnicieni la echipamente electrice si electronice

  Tehnicienii la echipamente electrice si electronice instaleaza, monteaza si intretin sistemele de instalatii electrice, echipamentele si alte dispozitive de transmisie electrica, cabluri si linii de alimentare, precum si echipamente si sisteme electronice si de telecomunicatii. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor.

 • 741

  Grupa Minora 741

  Montatori de echipamente electrice

  Montatorii de echipamente electrice instaleaza, monteaza si intretin sistemele electrice de cabluri si echipamentele similare, masinile electrice si alte dispozitive electrice si de transmisie electrica, liniile si cablurile de alimentare.

 • COR

  Grupa de baza 7412 Mecanici si instalatori de echipamente electrice

  Mecanicii si instalatorii de echipamente electrice se ocupa cu montarea, reglarea, instalarea si repararea masinilor electrice si altor echipamente si dispozitive electrice in cladiri, fabrici, ateliere de lucru sau alte locuri.

 • COD

  COD COR 741209 - bobinator transformatoare