.

Cod COR bonitor la animalele de ferma


Cod COR bonitor la animalele de ferma

Cod COR: bonitor la animalele de ferma

Cod COR: 213236 - bonitor la animalele de ferma


Meseria de bonitor la animalele de ferma face parte din grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit.

Istoria meseriei de bonitor la animalele de ferma

Meseria de bonitor la animalele de ferma a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi meserii. Bonitorii sunt responsabili pentru ingrijirea si ingrijirea animalelor de ferma, precum vacile, oile, porcii si alte animale. Acestia trebuie sa asigure ca animalele sunt hranite si ingrijite corespunzator, sa le monitorizeze starea de sanatate si sa le ingrijeasca in cazul in care sunt bolnave sau ranite. De asemenea, bonitorii trebuie sa ia masuri pentru a preveni bolile si sa se asigure ca animalele sunt in siguranta si in conditii bune. Meseria de bonitor la animalele de ferma a evoluat de-a lungul anilor, de la ingrijirea manuala a animalelor la utilizarea tehnologiei moderne pentru a monitoriza si ingriji animalele.

Model fisa de post: bonitor la animalele de ferma

Fisa de post pentru meseria de bonitor la animalele de ferma


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: bonitor la animalele de ferma, cod COR 213236


Grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

Titlu post: Bonitor la animalele de ferma

Scopul postului:
Bonitorul la animalele de ferma are ca responsabilitate monitorizarea starii de sanatate a animalelor si identificarea eventualelor probleme de sanatate sau comportamentale, pentru a asigura buna crestere si productie a animalelor.

Responsabilitati si atributii:

Monitorizarea animalelor de ferma in vederea identificarii eventualelor probleme de sanatate sau comportamentale
Realizarea controlului regulat al starii de sanatate si dezvoltarea animalelor
Identificarea simptomelor de boala si prevenirea raspandirii lor in randul animalelor
Administrarea tratamentelor medicale pentru animalele bolnave, dupa consultatia medicului veterinar
Asigurarea igienei animalelor si a echipamentelor de curatenie si sterilizare
Asigurarea ingrijirii animalelor tinere si a animalelor gestante
Participarea la activitati de hranire, ingrijire si crestere a animalelor, inclusiv mulsul vacilor si al altor animale lactate
intocmirea rapoartelor si documentelor necesare pentru evidenta medicala si sanitara a animalelor
Cerinte:

Studii medii sau superioare in domeniul medicinii veterinare, zootehniei sau experienta relevanta in domeniul cresterii animalelor
Cunostinte solide despre anatomia si fiziologia animalelor, precum si despre boli comune si tratamente veterinare
Abilitati bune de comunicare si interactiune cu animalele si cu ceilalti membri ai echipei
Abilitati bune de observatie si analiza, precum si capacitatea de a lua decizii in timp util
Capacitatea de a lucra in conditii de munca fizica intensa si de a efectua activitati in aer liber, indiferent de conditiile meteorologice
Disponibilitatea de a lucra in weekend-uri si in conditii de program flexibil
Locatia postului:
Locatia postului poate fi in cadrul unei ferme, crescatorii de animale sau orice alta institutie care se ocupa de cresterea animalelor.

Sarcinile postului pot fi modificate in conformitate cu nevoile organizatiei si cu responsabilitatile si calificarile angajatului.

  • 2

    Grupa Majora 2

    Specialisti in diverse domenii de activitate

    Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

  • 21

    Subgrupa Majora 21

    Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

    Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

  • 213

    Grupa Minora 213

    Specialisti in stiintele vietii

    Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

  • COR

    Grupa de baza 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

    Consultantii in agricultura, silvicultura si piscicultura studiaza si furnizeaza asistenta si consiliere in domeniul agricol, silvicultura si piscicultura, incluzand cultivarea, fertilizarea, recoltarea, eroziunea solului si compozitia acestuia, prevenirea bolilor, nutritie, rotatia culturilor si marketing. Acestia dezvolta tehnici pentru cresterea productivitatii, studiaza si dezvolta planuri si politici pentru administrarea terenului si a pescuitului.

  • COD

    COD COR 213236 - bonitor la animalele de ferma