.

Cod COR brand manager


Cod COR brand manager

Cod COR: brand manager

Cod COR: 243207 - brand manager


Meseria de brand manager face parte din grupa de baza: 2432 Specialisti in relatii publice.

Istoria meseriei de brand manager

Brand Manager este o profesie relativ noua, care a aparut in urma cu aproximativ doua decenii. Acest rol a devenit esential in lumea afacerilor, deoarece ajuta companiile sa-si construiasca si sa-si mentina o imagine pozitiva si sa-si consolideze pozitia pe piata. Brand Managerul este responsabil pentru dezvoltarea si implementarea strategiilor de marketing si comunicare, precum si pentru monitorizarea si evaluarea rezultatelor. Acesta trebuie sa inteleaga piata si sa creeze produse si servicii care sa raspunda nevoilor si dorintelor clientilor. De asemenea, trebuie sa creeze campanii de marketing si sa gestioneze relatiile cu partenerii si clientii. Brand Managerul trebuie sa fie creativ si sa aiba abilitati de comunicare excelente, precum si cunostinte solide in marketing si publicitate.

Model fisa de post: brand manager

Fisa de post pentru meseria de brand manager


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: brand manager, cod COR 243207


Grupa de baza: 2432 Specialisti in relatii publice

Titlu post: Brand Manager

Descrierea postului:

Brand Managerul este responsabil pentru dezvoltarea si implementarea strategiilor de marketing si de brand pentru a creste vizibilitatea si recunoasterea brandului. Acesta trebuie sa aiba o intelegere profunda a pietei si a consumatorilor, sa identifice oportunitatile de crestere si sa dezvolte planuri de actiune pentru a atinge obiectivele de afaceri.

Responsabilitati:

- Dezvoltarea si implementarea strategiilor de marketing si de brand pentru a creste vizibilitatea si recunoasterea brandului
- Identificarea oportunitatilor de crestere si dezvoltarea planurilor de actiune pentru a atinge obiectivele de afaceri
- Monitorizarea si analizarea pietei si a concurentei pentru a identifica tendintele si oportunitatile de crestere
- Dezvoltarea si implementarea campaniilor de marketing si de comunicare pentru a spori vizibilitatea si recunoasterea brandului
- Colaborarea cu echipele de vanzari si de productie pentru a dezvolta produse si servicii care sa raspunda nevoilor si preferintelor consumatorilor
- Monitorizarea si analizarea performantei campaniilor de marketing si de brand si raportarea rezultatelor catre conducerea companiei
- Dezvoltarea si gestionarea bugetului de marketing si de brand

Cerinte:

- Experienta anterioara in marketing si branding
- Cunostinte solide despre piata si consumatori
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Capacitatea de a dezvolta si implementa strategii de marketing si de brand
- Capacitatea de a analiza date si de a lua decizii bazate pe date
- Abilitati de gestionare a proiectelor si de prioritizare a sarcinilor
- Abilitati de conducere si de gestionare a echipei
- Diploma de licenta in marketing, afaceri sau o disciplina similara

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera
- Mediu de lucru dinamic si stimulant
- Beneficii suplimentare, cum ar fi asigurare medicala, concediu platit si alte beneficii sociale.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 24

  Subgrupa Majora 24

  Specialisti in domeniul administrativ-comercial

  Specialistii din domeniul administrativ si comercial indeplinesc sarcini analitice, conceptuale si practice pentru a furniza servicii in domeniul financiar, dezvoltarea resurselor umane, relatii publice si marketing, vanzari in domeniul tehnic, medical, tehnologia informatiei si comunicatiilor; coordoneaza si revizuiesc structurile organizationale, metodele si sistemele, precum si analizele cantitative de informatii care afecteaza programele de investitii.

 • 243

  Grupa Minora 243

  Specialisti in vanzari, marketing si relatii publice

  Specialistii in vanzari, marketing si relatii publice planifica, dezvolta, coordoneaza si implementeaza programe de diseminare a informatiei pentru a promova organizatiile, bunurile si serviciile si reprezinta companiile in activitatea de vanzare a unor game de produse si servicii tehnice, industriale, medicale, farmaceutice si de tehnologia informatiei si comunicatiilor.

 • COR

  Grupa de baza 2432 Specialisti in relatii publice

  Specialistii in relatii publice planifica, dezvolta, implementeaza si evalueaza strategiile de informare si comunicare care asigura intelegerea si imaginea favorabila cu privire la companii si alte organizatii, bunurile si serviciile acestora, rolul lor in cadrul comunitatii.

 • COD

  COD COR 243207 - brand manager