.

Cod COR brazor


Cod COR brazor

Cod COR: brazor

Cod COR: 721201 - brazor


Meseria de brazor face parte din grupa de baza: 7212 Sudori si debitatori autogen.

Istoria meseriei de brazor

Meseria de brazor a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Brazorii sunt specialisti in sudarea metalelor, folosind un proces numit brazare. Acest proces implica incalzirea metalelor la temperaturi foarte ridicate, folosind un flacar sau un arc electric, si adaugarea unui material de umplere, cum ar fi bronzul, pentru a le uneste. Brazorii sunt specializati in sudarea metalelor, cum ar fi otelul, aluminiul, cuprul si aliajele lor. Acest proces este folosit in constructii, in industria navala, in industria aeronautica si in alte industrii. Brazorii sunt de obicei angajati de companii care produc produse metalice, cum ar fi masini, piese de masini si alte produse metalice. Ei trebuie sa aiba cunostinte solide despre metalurgie si sa fie capabili sa lucreze cu precizie si in siguranta.

Model fisa de post: brazor

Fisa de post pentru meseria de brazor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: brazor, cod COR 721201


Grupa de baza: 7212 Sudori si debitatori autogen

Nume post: Brazor

Descrierea postului:

Brazorul este responsabil pentru prelucrarea metalelor prin arderea lor cu ajutorul unui arzator. Acesta trebuie sa pregateasca materialele, sa le taie, sa le modeleze si sa le asambleze in conformitate cu specificatiile proiectului. De asemenea, trebuie sa verifice si sa testeze produsele finite pentru a se asigura ca sunt in conformitate cu standardele de calitate.

Responsabilitati:

- Preluarea comenzilor si pregatirea materialelor necesare pentru prelucrare.

- Taierea si modelarea metalelor cu ajutorul unui arzator.

- Asamblarea produselor finite in conformitate cu specificatiile proiectului.

- Verificarea si testarea produselor finite pentru a se asigura ca sunt in conformitate cu standardele de calitate.

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur.

- Respectarea tuturor regulilor de securitate si a procedurilor de lucru.

Calificari:

- Experienta anterioara in prelucrarea metalelor.

- Cunostinte solide despre utilizarea unui arzator.

- Abilitati de asamblare si de verificare a calitatii.

- Abilitati de citire a desenelor tehnice.

- Abilitati de lucru in echip

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 721

  Grupa Minora 721

  Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati

  Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.

 • COR

  Grupa de baza 7212 Sudori si debitatori autogen

  Sudorii si debitatorii autogeni sudeaza sau taie piese metalice cu ajutorul surselor de caldura: gaz, arc electric, flacara oxiacetilenica sau alte procedee de topire si taiere, asambleaza piese metalice prin fuziune.

 • COD

  COD COR 721201 - brazor