.

Cod COR brichetator carbune


Cod COR brichetator carbune

Cod COR: brichetator carbune

Cod COR: 811201 - brichetator carbune


Meseria de brichetator carbune face parte din grupa de baza: 8112 Operatori la instalatiile de prelucrare a minereurilor si rocilor.

Istoria meseriei de brichetator carbune

Meseria de brichetator carbune a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Brichetatorii carbunelui au fost folositi pentru a pregati carbunele pentru ardere, prin taierea lui in bucati mici si prin curatarea lui de impuritati. Acestia au folosit unelte precum topoare, ciocane si ciocanele pentru a pregati carbunele. In trecut, brichetatorii carbunelui erau folositi in special pentru a pregati carbunele pentru focurile de casa si pentru a alimenta forjele. In prezent, brichetatorii carbunelui sunt folositi in principal pentru a pregati carbunele pentru arderea in centralele electrice si in alte tipuri de instalatii industriale.

Model fisa de post: brichetator carbune

Fisa de post pentru meseria de brichetator carbune


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: brichetator carbune, cod COR 811201


Grupa de baza: 8112 Operatori la instalatiile de prelucrare a minereurilor si rocilor

Titlu post: Brichetator Carbune

Descrierea postului:

Brichetatorul carbunelui este responsabil pentru pregatirea carbunelui pentru a fi folosit in cazanele de incalzire. Acesta trebuie sa pregateasca carbunele prin curatarea, sortarea si prelucrarea acestuia. Brichetatorul carbunelui trebuie sa asigure ca carbunele este pregatit in mod corespunzator pentru a fi folosit in cazanele de incalzire.

Responsabilitati:

Curata carbunele pentru a indeparta impuritatile si a asigura calitatea acestuia.
Sorteaza carbunele in functie de dimensiune si calitate.
Prelucreaza carbunele pentru a se potrivi cu cerintele cazanelor de incalzire.
Asigura ca carbunele este pregatit in mod corespunzator pentru a fi folosit in cazanele de incalzire.
Monitorizeaza si mentine nivelul de carbune in cazanele de incalzire.
Monitorizeaza si mentine nivelul de umiditate al carbunelui.
Monitorizeaza si mentine nivelul de cenusa din carbune.
Monitorizeaza si mentine nivelul de combustibil din cazanele de incalzire.
Monitorizeaza si mentine nivelul de temperatura din cazanele de incalzire.
Monitorizeaza si mentine nivelul de presiune din cazanele de incalzire.
Monitorizeaza si mentine nivelul de gaze din cazanele de incalzire.
Monitorizeaza si mentine nivelul de zgomot din cazanele de incalzire.
Monitorizeaza si mentine nivelul de vibratii din cazanele de incalzire.
Monitor

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 811

  Grupa Minora 811

  Operatori la instalatiile de exploatare si prelucrare a minereurilor

  Operatorii la instalatiile de exploatare si prelucrare a minereurilor actioneaza si supravegheaza instalatiile si masinile (utilajele) care extrag roci si minereuri din pamant, prelucreaza minereurile si piatra, foreaza puturi, fabrica si finiseaza produse din ciment si piatra.

 • COR

  Grupa de baza 8112 Operatori la instalatiile de prelucrare a minereurilor si rocilor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a minereurilor si rocilor actioneaza si monitorizeaza masinile si echipamentele de prelucrare a rocilor, minereurilor si pietrei pentru a recupera produsele rafinate (de calitate superioara), pentru utilizare imediata sau pentru o prelucrare ulterioara.

 • COD

  COD COR 811201 - brichetator carbune