.

Cod COR broder la gherghef


Cod COR broder la gherghef

Cod COR: broder la gherghef

Cod COR: 753305 - broder la gherghef


Meseria de broder la gherghef face parte din grupa de baza: 7533 Lucratori in broderie si asimilati.

Istoria meseriei de broder la gherghef

Meseria de broder la gherghef a fost practicata de catre romani de mii de ani. Acest tip de broderie a fost folosit pentru a decora hainele, lenjeria de pat si alte articole textile. Broderia gherghef a fost folosita in special in zonele rurale, unde femeile foloseau aceasta tehnica pentru a decora hainele si lenjeria de pat. Acest tip de broderie a fost folosit pentru a crea modele geometrice, flori si alte desene. Aceste modele erau realizate folosind fire de lana sau bumbac si erau impletite in diferite forme si culori. Acest tip de broderie a fost folosit in special in zonele rurale, unde femeile foloseau aceasta tehnica pentru a decora hainele si lenjeria de pat. Acest tip de broderie a fost folosit in special in zonele rurale, unde femeile foloseau aceasta tehnica pentru a decora hainele si lenjeria de pat. Acest tip de broderie a devenit popular in secolul al XIX-lea, cand a inceput sa fie folosita pentru a decora costumele si hainele de ceremonie. Acest tip de broderie a devenit o parte importanta a culturii romanesti si a fost folosita pentru a decora costumele si hainele de ceremonie.

Model fisa de post: broder la gherghef

Fisa de post pentru meseria de broder la gherghef


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: broder la gherghef, cod COR 753305


Grupa de baza: 7533 Lucratori in broderie si asimilati

FISA DE POST

Titlu post: Broder la gherghef

Departament: Productie

Locatie: ___________

Responsabilitati:

Executa broderii pe gherghefuri, folosind tehnici si materiale adecvate;

Executa lucrari de reparatii si intretinere a gherghefurilor;

Asigura calitatea produselor finisate;

Respecta standardele de calitate si de productie;

Respecta procedurile de lucru si de securitate;

Respecta termenele limita de livrare;

Respecta regulile de igiena si de curatenie.

Competente:

Experienta in domeniul broderiei;

Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor si a materialelor necesare;

Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

Abilitati de organizare si planificare;

Abilitati de rezolvare a problemelor;

Abilitati de a lucra sub presiune;

Abilitati de a lucra cu atentie la detalii.

Cerinte:

Diploma de absolvire a unei scoli profesionale sau a unei universitati;

Experienta anterioara in domeniul broderiei;

Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor si a materialelor necesare;

Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

Abilitati de organizare si planificare;

Abilitati de rezolvare a problemelor;

Abilitati de a lucra sub presiune;

Abilitati de a lucra cu atentie la detalii.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 753

  Grupa Minora 753

  Lucratori in industria textila si confectii

  Lucratorii din industria textila si confectii se ocupa cu ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite, proiectarea si fabricarea de confectii textile, produse din piele sau blana, repara, reinnoiesc si decoreaza articolele de imbracaminte, manusi si alte produse textile, concep modele de imbracaminte, instaleaza, repara si inlocuiesc tapiteria mobilierului, aparatelor ortopedice si accesoriilor de automobile, taie, razuiesc, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile de animale, modifica si repara incaltaminte si articole din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7533 Lucratori in broderie si asimilati

  Lucratorii in broderie si asimilatii acestora se ocupa cu coaserea, repararea si decorarea articolelor de imbracaminte, manusilor si altor produse din materiale textile, blana, piele fina si alte materiale, precum si cu fabricarea de corturi, vele, copertine si prelate. Acestia lucreaza in principal manual, utilizand ac si ata, dar pot efectua unele sarcini folosind masini de cusut.

 • COD

  COD COR 753305 - broder la gherghef