Cod COR: 753301 - broder manual
Meseria de broder manual face parte din grupa de baza: 7533 Lucratori in broderie si asimilati.
Meseria de broder manual se remarca prin istoria sa lunga si bogata. Aceasta arta a fost practicata de-a lungul secolelor, incepand cu perioada medievala, cand broderia era folosita pentru a decora hainele regale si bisericesti. In Evul Mediu, broderia a fost folosita pentru a decora hainele de zi cu zi, precum si pentru a crea ornamente decorative. In secolul al XVIII-lea, broderia a devenit mai sofisticata, iar tehnicile de broderie au devenit mai elaborate. In secolul al XIX-lea, broderia a fost folosita pentru a decora hainele de lux, precum si pentru a crea ornamente decorative. In prezent, broderia manuala este folosita pentru a crea haine unice si ornamente decorative.
Fisa de post pentru meseria de broder manual
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: broder manual, cod COR 753301
Titlu post: Broder Manual
Descrierea postului:
Executarea de broderii manuale pe materiale textile, cum ar fi haine, lenjerii, perne, etc.
Utilizarea de ata, fire, matase, bumbac, etc. pentru a crea modele decorative.
Utilizarea de instrumente precum ace, foarfece, andrele, etc.
Crearea de modele unice si originale.
Lucrul in echipa pentru a indeplini comenzile.
Respectarea termenelor limita pentru livrarea comenzilor.
Mentinerea unui nivel ridicat de calitate in produsele create.
Respectarea standardelor de calitate si siguranta.
Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat.
Cerinte:
Experienta in domeniul broderiei manuale.
Abilitati excelente de cusut si brodat.
Abilitati de comunicare si lucru in echipa.
Abilitati de organizare si planificare.
Abilitati de a lucra sub presiune.
Abilitati de a lucra cu atentie la detalii.
Abilitati de a lucra cu instrumente precum ace, foarfece, andrele, etc.
Muncitori calificati si asimilati
Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.
Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati
Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.
Lucratori in industria textila si confectii
Lucratorii din industria textila si confectii se ocupa cu ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite, proiectarea si fabricarea de confectii textile, produse din piele sau blana, repara, reinnoiesc si decoreaza articolele de imbracaminte, manusi si alte produse textile, concep modele de imbracaminte, instaleaza, repara si inlocuiesc tapiteria mobilierului, aparatelor ortopedice si accesoriilor de automobile, taie, razuiesc, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile de animale, modifica si repara incaltaminte si articole din piele.
Lucratorii in broderie si asimilatii acestora se ocupa cu coaserea, repararea si decorarea articolelor de imbracaminte, manusilor si altor produse din materiale textile, blana, piele fina si alte materiale, precum si cu fabricarea de corturi, vele, copertine si prelate. Acestia lucreaza in principal manual, utilizand ac si ata, dar pot efectua unele sarcini folosind masini de cusut.