.

Cod COR broder manual-mecanic


Cod COR broder manual-mecanic

Cod COR: broder manual-mecanic

Cod COR: 753304 - broder manual-mecanic


Meseria de broder manual-mecanic face parte din grupa de baza: 7533 Lucratori in broderie si asimilati.

Istoria meseriei de broder manual-mecanic

Meseria de broder manual-mecanic se remarca prin istoria sa lunga si bogata. Acest tip de broderie a fost folosit in mod traditional pentru a crea haine decorative si ornamente. Acest tip de broderie a fost folosit in mod traditional in Europa si Asia de Est, in special in tarile din Orientul Mijlociu si India. Acest tip de broderie a fost folosit pentru a crea haine decorative si ornamente, precum si pentru a adauga un plus de eleganta si rafinament la hainele traditionale. Acest tip de broderie a fost folosit in mod traditional pentru a crea haine decorative si ornamente, precum si pentru a adauga un plus de eleganta si rafinament la hainele traditionale. In prezent, aceasta meserie este folosita in mod frecvent pentru a crea haine decorative si ornamente, precum si pentru a adauga un plus de eleganta si rafinament la hainele moderne.

Model fisa de post: broder manual-mecanic

Fisa de post pentru meseria de broder manual-mecanic


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: broder manual-mecanic, cod COR 753304


Grupa de baza: 7533 Lucratori in broderie si asimilati

Post: Broder Manual-Mecanic

Responsabilitati:

Executa broderii manuale si mecanice pe materiale textile si alte materiale

Utilizeaza masini de brodat manuale si mecanice

Creeaza modele de broderie si le aplica pe materiale

Verifica calitatea produselor finisate

Asambleaza produsele finisate

Mentine masinile de brodat in stare buna de functionare

Urmeaza instructiunile si procedurile de lucru

Respecta standardele de calitate si siguranta

Respecta termenele limita

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul broderiei manuale si mecanice

Cunostinte de baza in utilizarea masinilor de brodat

Abilitati de creativitate si de design

Abilitati de comunicare si lucru in echipa

Abilitati de organizare si planificare

Abilitati de rezolvare a problemelor

Atentie la detalii si abilitati de finisare

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 753

  Grupa Minora 753

  Lucratori in industria textila si confectii

  Lucratorii din industria textila si confectii se ocupa cu ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite, proiectarea si fabricarea de confectii textile, produse din piele sau blana, repara, reinnoiesc si decoreaza articolele de imbracaminte, manusi si alte produse textile, concep modele de imbracaminte, instaleaza, repara si inlocuiesc tapiteria mobilierului, aparatelor ortopedice si accesoriilor de automobile, taie, razuiesc, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile de animale, modifica si repara incaltaminte si articole din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7533 Lucratori in broderie si asimilati

  Lucratorii in broderie si asimilatii acestora se ocupa cu coaserea, repararea si decorarea articolelor de imbracaminte, manusilor si altor produse din materiale textile, blana, piele fina si alte materiale, precum si cu fabricarea de corturi, vele, copertine si prelate. Acestia lucreaza in principal manual, utilizand ac si ata, dar pot efectua unele sarcini folosind masini de cusut.

 • COD

  COD COR 753304 - broder manual-mecanic