.

Cod COR broker bursa de marfuri


Cod COR broker bursa de marfuri

Cod COR: broker bursa de marfuri

Cod COR: 331104 - broker bursa de marfuri


Meseria de broker bursa de marfuri face parte din grupa de baza: 3311 Agenti si brokeri in domeniul financiar si bancar.

Istoria meseriei de broker bursa de marfuri

Meseria de broker bursa de marfuri dateaza din secolul al XIX-lea, cand a fost introdusa pentru prima data in Statele Unite. Brokerii bursa de marfuri sunt persoane care cumpara si vand produse pe piata bursiera, in numele altor persoane sau companii. Acestia sunt responsabili pentru a face tranzactii pe piata bursiera, in numele clientilor lor, si pentru a obtine cele mai bune preturi pentru produsele pe care le cumpara si le vand. Brokerii bursa de marfuri sunt, de asemenea, responsabili pentru a oferi informatii si sfaturi financiare clientilor lor, pentru a le ajuta sa ia decizii informate. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru a monitoriza piata si a face schimburi in numele clientilor lor, in functie de conditiile de piata.

Model fisa de post: broker bursa de marfuri

Fisa de post pentru meseria de broker bursa de marfuri


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: broker bursa de marfuri, cod COR 331104


Grupa de baza: 3311 Agenti si brokeri in domeniul financiar si bancar

Titlul postului: Broker Bursa de Marfuri

Descrierea postului:

Brokerul Bursa de Marfuri este responsabil pentru intermedierea tranzactiilor de marfuri intre vanzatori si cumparatori. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide despre piata de marfuri si sa fie capabil sa ofere sfaturi si consultanta clientilor sai. De asemenea, trebuie sa fie capabil sa negocieze preturile si sa gestioneze tranzactiile cu precizie si eficienta.

Responsabilitati:

- Identificarea clientilor potentiali si dezvoltarea relatiilor cu acestia
- Furnizarea de consultanta si sfaturi clientilor cu privire la tranzactiile de marfuri
- Negocierea preturilor si a termenilor de tranzactionare
- Gestionarea tranzactiilor si asigurarea respectarii termenilor si conditiilor
- Monitorizarea pietei de marfuri si furnizarea de informatii relevante clientilor
- ndeplinirea altor sarcini aferente postului, conform cerintelor angajatorului

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul burselor de marfuri sau intr-un domeniu similar
- Cunostinte solide despre piata de marfuri si despre procesul de tranzactionare
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a gestiona mai multe sarcini simultan
- Orientare catre rezultate si atentie la detalii
- Licenta de broker de marfuri (optional)

Beneficii:

- Salariu competitiv si pachet de beneficii atractiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera
- Mediu de lucru dinamic si stimulant
- Posibilitatea de a lucra cu clienti din diferite domenii si de a dobandi experienta in diverse sectoare de activitate.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 33

  Subgrupa Majora 33

  Specialisti in servicii administrative si asimilati

  Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.

 • 331

  Grupa Minora 331

  Specialisti financiari, matematicieni si asimilati

  Specialistii financiari, matematicienii si asimilatii stabilesc valoarea diferitelor articole si proprietati, mentin inregistrarile tranzactiilor financiare, analizeaza cererea de informatii din aplicatiile de imprumut si iau o decizie, cumpara si vand instrumente financiare si efectueaza calcule matematice si similare.

 • COR

  Grupa de baza 3311 Agenti si brokeri in domeniul financiar si bancar

  Agentii si brokerii in domeniul financiar si bancar cumpara si vand titluri de valoare, actiuni, obligatiuni si alte instrumente financiare, se ocupa cu schimbul valutar, la fata locului sau pe pietele de schimb, in numele companiei proprii sau pentru clienti, pe baza de comision. Acestia recomanda tranzactii clientilor sau conducerilor superioare.

 • COD

  COD COR 331104 - broker bursa de marfuri