.

Cod COR broker in asigurari


Cod COR broker in asigurari

Cod COR: broker in asigurari

Cod COR: 332102 - broker in asigurari


Meseria de broker in asigurari face parte din grupa de baza: 3321 Agenti de asigurari.

Istoria meseriei de broker in asigurari

Meseria de broker in asigurari a existat de mai mult de un secol, incepand cu anii 1800. In acea perioada, brokerii in asigurari erau responsabili pentru a ajuta oamenii sa obtina asigurari adecvate si sa negocieze tarifele. Acestia au fost, de asemenea, responsabili pentru a oferi consultanta si informatii despre asigurari si pentru a ajuta la rezolvarea problemelor legate de asigurari. In prezent, brokerii in asigurari sunt responsabili pentru a ajuta clientii sa obtina asigurari adecvate si sa negocieze tarifele, precum si pentru a oferi consultanta si informatii despre asigurari. De asemenea, ei sunt responsabili pentru a ajuta la rezolvarea problemelor legate de asigurari si pentru a oferi asistenta in cazul in care clientii au nevoie de asistenta in cazul in care se confrunta cu probleme legate de asigurari.

Model fisa de post: broker in asigurari

Fisa de post pentru meseria de broker in asigurari


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: broker in asigurari, cod COR 332102


Grupa de baza: 3321 Agenti de asigurari

Fisa de post pentru meseria de broker in asigurari

Titlul postului: Broker in asigurari

Departament: Vanzari

Raporteaza catre: Managerul de vanzari

Scopul postului:

Brokerul in asigurari are rolul de a oferi consultanta si servicii de intermediere in domeniul asigurarilor, cu scopul de a identifica si a satisface nevoile clientilor. Acesta trebuie sa cunoasca in detaliu produsele si serviciile oferite de companiile de asigurari, sa identifice riscurile si sa ofere solutii personalizate pentru fiecare client in parte.

Responsabilitati:

- Identifica nevoile clientilor si ofera consultanta in alegerea celor mai potrivite produse si servicii de asigurare
- Realizeaza analiza riscurilor si propune solutii personalizate pentru fiecare client in parte
- Intocmeste oferte de asigurare si negociaza conditiile contractuale cu companiile de asigurari
- Urmarirea si gestionarea portofoliului de clienti existenti
- Identificarea si dezvoltarea de noi oportunitati de afaceri
- Participarea la intalniri si prezentari cu clientii si companiile de asigurari
- Asigurarea respectarii procedurilor si politicilor interne ale companiei

Cerinte:

- Studii superioare finalizate in domeniul economic sau juridic
- Experienta relevanta in domeniul asigurarilor
- Cunoasterea legislatiei si a produselor de asigurare
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Orientare catre client si rezultate
- Capacitate de analiza si sinteza
- Cunostinte avansate de operare pe calculator

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv, format din salariu fix si bonusuri in functie de performanta
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si personala
- Mediu de lucru dinamic si profesionist
- Asigurare medicala privata
- Abonament la sala de fitness

Aceasta fisa de post pentru meseria de broker in asigurari poate fi adaptata in functie de specificul companiei si de cerintele postului.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 33

  Subgrupa Majora 33

  Specialisti in servicii administrative si asimilati

  Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.

 • 332

  Grupa Minora 332

  Specialistii financiari, matematicienii si asimilatii stabilesc valoarea diferitelor articole si proprietati, mentin inregistrarile tranzactiilor financiare, analizeaza cererea de informatii din aplicatiile de imprumut si iau o decizie, cumpara si vand instrumente financiare si efectueaza calcule matematice si similare.

  Agentii si brokerii in vanzari si aprovizionare reprezinta companiile, guvernele si alte organizatii in activitatea de cumparare si vanzare de marfuri, bunuri, asigurari, transport si alte servicii pentru unitati industriale, profesionale, comerciale sau de alta natura ori actioneaza ca agenti independenti pentru a aduce impreuna cumparatorii si vanzatorii de marfuri si servicii.

 • COR

  Grupa de baza 3321 Agenti de asigurari

  Agentii de asigurari acorda consultatii in domeniul asigurarilor si vand polite de asigurare de viata, in caz de accident, asigurare a automobilelor, asigurare mixta, asigurare in caz de incendiu, asigurare maritima si alte forme de asigurare pentru clientii noi si pentru cei vechi.

 • COD

  COD COR 332102 - broker in asigurari