.

Cod COR brosator


Cod COR brosator

Cod COR: brosator

Cod COR: 722414 - brosator


Meseria de brosator face parte din grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit.

Istoria meseriei de brosator

Istoria meseriei de brosator se intinde pe o perioada de aproximativ 200 de ani. Aceasta meserie a inceput in Anglia in secolul al XIX-lea, cand brosarea a fost folosita pentru a prelucra lemnul. Brosarea a devenit o metoda populara de prelucrare a lemnului, deoarece permitea prelucrarea lemnului intr-un mod mai rapid si mai eficient decat alte metode. In prezent, brosarea este folosita pentru a prelucra lemnul in scopuri decorative, precum si pentru a prelucra alte materiale, cum ar fi metalul si plasticul. Brosarea este, de asemenea, folosita pentru a prelucra piese de mobilier, precum si pentru a prelucra piese de masini.

Model fisa de post: brosator

Fisa de post pentru meseria de brosator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: brosator, cod COR 722414


Grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

Titlu post: Brosator

Descrierea postului:

Brosatorul este responsabil pentru pregatirea si brosarea materialelor de imprimare. Acesta trebuie sa asambleze, sa taie si sa broseze materialele de imprimare in conformitate cu specificatiile clientilor.

Responsabilitati:

Preia comenzile de brosare si pregateste materialele de imprimare pentru brosare.

Asambleaza, taie si broseaza materialele de imprimare in conformitate cu specificatiile clientilor.

Verifica calitatea produselor finite si asigura ca sunt in conformitate cu standardele de calitate.

Pastreaza echipamentele si spatiul de lucru curat si organizat.

Respecta toate procedurile de securitate si sanatate in munca.

Respecta toate procedurile de productie si de calitate.

Respecta toate termenele limita si asigura livrarea produselor la timp.

Cerinte:

Experienta anterioara in brosare sau in domeniul imprimarii.

Cunostinte de baza despre echipamentele de brosare.

Abilitati de comunicare si de lucru in echipa.

Abilitati de rezolvare a problemelor si de lu

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

  Operatorii pe masini de polizat, rectificat si ascutit se ocupa cu polizarea si rectificarea suprafetelor metalice si cu ascutirea uneltelor.

 • COD

  COD COR 722414 - brosator