.

Cod COR brutar


Cod COR brutar

Cod COR: brutar

Cod COR: 751201 - brutar


Meseria de brutar face parte din grupa de baza: 7512 Brutari, patiseri si cofetari.

Istoria meseriei de brutar

Meseria de brutar a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi meserii. Primii brutari au aparut in Egiptul Antic, unde au fost folosite ingrediente precum faina de grau, sare si apa pentru a face paine. In Grecia Antica, brutarii au folosit ingrediente precum faina de grau, sare, ulei de masline si miere pentru a face paine. In Evul Mediu, brutarii au folosit ingrediente precum faina de grau, sare, lapte si oua pentru a face paine. In secolul al XIX-lea, brutarii au folosit ingrediente precum faina de grau, sare, drojdie si lapte pentru a face paine. In prezent, brutarii folosesc ingrediente precum faina de grau, sare, drojdie, lapte, oua, ulei de masline si miere pentru a face paine.

Model fisa de post: brutar

Fisa de post pentru meseria de brutar


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: brutar, cod COR 751201


Grupa de baza: 7512 Brutari, patiseri si cofetari

Titlu post: Brutar

Descrierea postului:

Brutarul este responsabil pentru prepararea produselor de panificatie si patiserie. El/ea trebuie sa pregateasca produsele in conformitate cu retetele si standardele de calitate si sa le prezinte in mod atractiv.

Responsabilitati:

- Prezenta in magazin in conformitate cu programul stabilit;

- Prepararea produselor de panificatie si patiserie in conformitate cu retetele si standardele de calitate;

- Prezentarea produselor in mod atractiv;

- Mentinerea curateniei si a ordinii in magazin;

- Respectarea regulilor de igiena si siguranta alimentara;

- Asigurarea unui serviciu de calitate clientilor;

- Mentinerea inventarului si a stocurilor;

- Monitorizarea produselor expirate si a produselor de calitate inferioara;

- Comunicarea cu echipa si managementul.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul panificatiei si patiseriei;

- Cunostinte de baza in domeniul alimentar;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de vanzare si prezentare;

- Abilitati de calcul si cunostinte de baza in utilizarea calculatorului;

- Abilitati de lucru cu clientii;

- Abilitati de a lucra sub presiune.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 751

  Grupa Minora 751

  Muncitori calificati in industria alimentara

  Muncitorii calificati din industria alimentara se ocupa cu sacrificarea animalelor, prelucrarea si pregatirea acestora si a produselor alimentare conexe pentru consumul uman si animalier, prepararea de diferite tipuri de paine, prajituri si alte produse fainoase, procesarea si conservarea fructelor, legumelor si produselor alimentare similare, degustarea si clasificarea diferitelor produse alimentare si bauturi sau pregatirea tutunului si fabricarea de produse din tutun.

 • COR

  Grupa de baza 7512 Brutari, patiseri si cofetari

  Brutarii, patiserii si cofetarii prepara diferite tipuri de paine, prajituri si alte produse din faina, precum si ciocolata si produse de cofetarie.

 • COD

  COD COR 751201 - brutar