.

Cod COR cabanier


Cod COR cabanier

Cod COR: cabanier

Cod COR: 515101 - cabanier


Meseria de cabanier face parte din grupa de baza: 5151 Personal de supraveghere inclusiv pentru activitati de curatenie si intretinere in birouri, hoteluri si alte institutii.

Istoria meseriei de cabanier

Meseria de cabanier a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea. Cabanierii au fost intotdeauna o parte importanta a economiei si a culturii din regiunile montane. Acestia au fost responsabili pentru construirea si intretinerea cabanelor si a traseelor de drumetie, precum si pentru asigurarea unui mediu sigur si confortabil pentru turisti. De-a lungul anilor, cabanierii au devenit mai specializati in construirea si intretinerea cabanelor, precum si in asigurarea unui mediu sigur si confortabil pentru turisti. Acestia au devenit, de asemenea, specializati in ghidarea turistilor pe traseele montane si in oferirea informatiilor despre regiunea montana. in prezent, cabanierii sunt responsabili pentru construirea si intretinerea cabanelor, precum si pentru asigurarea unui mediu sigur si confortabil pentru turisti. De asemenea, cabanierii sunt responsabili pentru ghidarea turistilor pe traseele montane si pentru oferirea informatiilor despre regiunea montana.

Model fisa de post: cabanier

Fisa de post pentru meseria de cabanier


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cabanier, cod COR 515101


Grupa de baza: 5151 Personal de supraveghere inclusiv pentru activitati de curatenie si intretinere in birouri, hoteluri si alte institutii

Titlu post: Cabanier

Descrierea postului:

Cabanierul este responsabil pentru gestionarea si administrarea unei cabane de munte sau a unei statiuni turistice. Acesta trebuie sa asigure confortul si siguranta oaspetilor, sa gestioneze personalul si sa se asigure ca toate activitatile sunt desfasurate in conformitate cu standardele de calitate si siguranta.

Responsabilitati:

- Gestionarea si administrarea cabanei sau a statiunii turistice
- Asigurarea confortului si sigurantei oaspetilor
- Gestionarea personalului si a programelor de formare
- Planificarea si organizarea activitatilor de divertisment si de agrement
- Asigurarea respectarii standardelor de calitate si siguranta
- Gestionarea bugetului si a resurselor financiare
- Comunicarea cu clientii si rezolvarea problemelor acestora
- Asigurarea respectarii regulilor si a politicilor companiei

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul turismului sau al ospitalitatii
- Abilitati excelente de comunicare si de gestionare a personalului
- Cunostinte solide despre activitatile de agrement si de divertisment
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a gestiona situatii de criza
- Abilitati de planificare si organizare
- Cunostinte de limbi straine (engleza, germana, franceza etc.)
- Disponibilitatea de a lucra in weekend-uri si sarbatori

Educatie:

- Studii superioare in domeniul turismului sau al ospitalitatii (preferabil)

Salariu:

Salariul pentru un cabanier poate varia in functie de experienta, de locatie si de dimensiunea cabanei sau a statiunii turistice. n general, salariul poate incepe de la 2000 de lei si poate ajunge pana la 5000 de lei sau mai mult. De asemenea, cabanierul poate beneficia de bonusuri si de alte beneficii, cum ar fi cazarea si masa gratuite.

 • 5

  Grupa Majora 5

  Lucratori in domeniul serviciilor

  Lucratorii in domeniul serviciilor furnizeaza servicii personale si de protectie legate de calatorii, gospodarii, furnizarea de alimente, ingrijire personala sau protectie impotriva incendiilor si actelor de delincventa, prezinta si vand bunuri cu ridicata sau cu amanuntul in magazine sau unitati similare, precum si la tarabe si in piete.

 • 51

  Subgrupa Majora 51

  Lucratori in domeniul serviciilor personale

  Lucratorii in servicii personale furnizeaza servicii personale legate de calatorii, gospodarie, furnizarea de alimente, ingrijirea personala si a copiilor.

 • 515

  Grupa Minora 515

  Supraveghetori cladiri si gospodarii

  Supraveghetorii de cladiri si gospodarii coordoneaza, programeaza si supravegheaza activitatea persoanelor care fac curatenie si a altor categorii de personal de serviciu din spatiile comerciale, industriale si rezidentiale. Acestia isi asuma responsabilitatea pentru activitatea de menaj si de ingrijire in hoteluri, birouri, apartamente, case si locuinte private.

 • COR

  Grupa de baza 5151 Personal de supraveghere inclusiv pentru activitati de curatenie si intretinere in birouri, hoteluri si alte institutii

  Personalul de supraveghere, inclusiv pentru activitati de curatenie si intretinere in birouri, hoteluri si alte institutii, organizeaza, supravegheaza si executa activitati de menaj in scopul de a mentine curate si ordonate interioarele, mobilierul si alte facilitati din aceste unitati.

 • COD

  COD COR 515101 - cabanier