.

Cod COR cablator franghii


Cod COR cablator franghii

Cod COR: cablator franghii

Cod COR: 731809 - cablator franghii


Meseria de cablator franghii face parte din grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare.

Istoria meseriei de cablator franghii

Meseria de cablator franghii a existat de mai multe secole, fiind folosita pentru a construi structuri de cabluri, cum ar fi poduri, turnuri de radio, platforme de lansare si alte structuri. Meseria a inceput in secolul al XVIII-lea, cand cablurile au fost folosite pentru a construi poduri si alte structuri. Acestea au fost folosite pentru a sustine greutati mari si pentru a oferi o baza solida pentru constructii. Meseria a evoluat in timp, devenind mai sofisticata si mai complexa. Astazi, cablatorii franghii sunt angajati pentru a construi structuri de cabluri, cum ar fi poduri, turnuri de radio, platforme de lansare si alte structuri. Ei folosesc cabluri de otel, cabluri de poliester si alte materiale pentru a construi structuri rezistente si durabile.

Model fisa de post: cablator franghii

Fisa de post pentru meseria de cablator franghii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cablator franghii, cod COR 731809


Grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

FISA DE POST

Titlu post: Cablator franghii

Descrierea postului:

Cablatorul franghiilor este responsabil pentru asamblarea, instalarea si intretinerea cablurilor si franghiilor folosite in constructii si in alte aplicatii industriale. Acesta trebuie sa asigure ca cablurile si franghiile sunt instalate corect si in siguranta, in conformitate cu standardele de calitate si de siguranta.

Responsabilitati:

- Asamblarea si instalarea cablurilor si franghiilor in conformitate cu standardele de calitate si de siguranta

- Verificarea cablurilor si franghiilor pentru a se asigura ca sunt instalate corect si in siguranta

- Testarea cablurilor si franghiilor pentru a se asigura ca functioneaza corect

- Repararea cablurilor si franghiilor defecte

- Mentinerea si intretinerea cablurilor si franghiilor

- Urmarirea si respectarea regulilor de siguranta si a standardelor de calitate

- Lucrul in echipa pentru a se asigura ca toate sarcinile sunt indeplinite la timp si in mod corespunzator

Competente:

- Abilitati de asamblare si instalare

- Abilitati de testare si reparare

- Cunostinte de baza in domeniul cablurilor si franghiilor

- Abilitati de lucru in echipa

- Abilitati de comunicare

- Abilitati de urmarire si respectare a regulilor de siguranta si a standardelor de calitate

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

  Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare aplica tehnici si modele traditionale pentru a produce tesaturi, produse tricotate, brodate, tesute si alte articole de imbracaminte si articole de uz casnic, precum si incaltaminte traditionala, genti de mana, curele si alte accesorii.

 • COD

  COD COR 731809 - cablator franghii