.

Cod COR calitor scule


Cod COR calitor scule

Cod COR: calitor scule

Cod COR: 812140 - calitor scule


Meseria de calitor scule face parte din grupa de baza: 8121 Operatori la instalatiile de prelucrare a metalelor.

Istoria meseriei de calitor scule

Meseria de calitor scule a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Calitul sculelor implica prelucrarea metalului pentru a crea piese de scule, cum ar fi cutite, topoare, ciocane, foarfece si alte unelte. Acest proces implica taierea, slefuirea si finisarea metalului pentru a crea piese de scule de calitate. Meseria a evoluat de-a lungul anilor, de la prelucrarea manuala a metalului la prelucrarea cu ajutorul masinilor. Acest lucru a permis calitilor sa produca piese de scule mai precise si mai durabile. In prezent, calitii sculelor folosesc tehnologii avansate, cum ar fi masini CNC, pentru a produce piese de scule de cea mai buna calitate.

Model fisa de post: calitor scule

Fisa de post pentru meseria de calitor scule


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: calitor scule, cod COR 812140


Grupa de baza: 8121 Operatori la instalatiile de prelucrare a metalelor

Titlu post: Calitor scule

Descrierea postului:

Calitorul sculelor este responsabil pentru prelucrarea sculelor si a altor piese metalice prin ascutirea, slefuirea si finisarea lor. Acesta trebuie sa asigure ca sculele si piesele metalice sunt prelucrate in conformitate cu specificatiile si standardele de calitate.

Responsabilitati:

Utilizeaza scule si echipamente de prelucrare, cum ar fi masini de ascutit, masini de slefuit, masini de gaurit, masini de frezat si alte echipamente similare pentru a prelucra piese metalice si scule.

Verifica piesele metalice si sculele pentru a se asigura ca sunt prelucrate in conformitate cu specificatiile si standardele de calitate.

Asigura ca sculele si piesele metalice sunt prelucrate in mod corespunzator si in siguranta.

Asigura ca sculele si piesele metalice sunt curatate si pregatite pentru a fi folosite.

Monitorizeaza si mentine echipamentele de prelucrare in stare buna.

Urmareste si respecta procedurile de siguranta si de calitate.

Asigura ca toate sculele si piesele metalice sunt etichetate si stocate in mod corespunzator.

Cerinte:

Experienta anterioara in prelucrarea sculelor si a altor piese metalice.

Cunostinte solide despre scule si echipamente de prelucrare.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de citire si interpretare a planurilor si a specificatiilor tehnice.

Abilitati de utilizare a calculatorului.

Abilit

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 812

  Grupa Minora 812

  Operatori la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor opereaza, actioneaza si supravegheaza masinile (instalatiile) si echipamentele de comanda cu o unica functie, utilizate pentru a controla transformarea, prelucrarea si finisarea minereurilor si metalelor.

 • COR

  Grupa de baza 8121 Operatori la instalatiile de prelucrare a metalelor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a metalelor actioneaza, monitorizeaza, regleaza si intretin masinile (instalatiile) si echipamentele cu functia unica de prelucrare si transformare a minereurilor, precum si pentru a imbunatati, cali, lamina si extruda metalele.

 • COD

  COD COR 812140 - calitor scule