.

Cod COR capitan sef port


Cod COR capitan sef port

Cod COR: capitan sef port

Cod COR: 132401 - capitan sef port


Meseria de capitan sef port face parte din grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri.

Istoria meseriei de capitan sef port

Meseria de capitan sef port a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Primii capeteni sef port au fost responsabili pentru navigarea si transportul maritim, precum si pentru asigurarea securitatii navei si a pasagerilor. Acestia erau responsabili pentru navigarea navei, pentru a se asigura ca nava ajunge la destinatie in siguranta si in timp util. De-a lungul anilor, responsabilitatile capitanului sef port au evoluat, acesta fiind responsabil pentru navigarea navei, pentru asigurarea securitatii si pentru a se asigura ca nava respecta toate regulile si regulamentele maritime. In prezent, capitanul sef port este responsabil pentru navigarea navei, pentru asigurarea securitatii si pentru a se asigura ca nava respecta toate regulile si regulamentele maritime. Acesta trebuie sa fie un bun conducator si sa aiba cunostinte despre navigatie, meteorologie si mecanica navei.

Model fisa de post: capitan sef port

Fisa de post pentru meseria de capitan sef port


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: capitan sef port, cod COR 132401


Grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

Titlu post: Capitan sef Port

Sumarul postului: Capitanul sef Port este responsabil pentru conducerea operatiunilor portuare si navigatiei navei in port. Acesta trebuie sa asigure respectarea regulilor si reglementarilor portuare si maritime, precum si a standardelor de siguranta si de calitate. Capitanul sef Port trebuie sa coordoneze echipajul navei si sa colaboreze cu autoritatile portuare, reprezentantii clientilor si furnizorii de servicii.

Responsabilitati principale:

Conducerea operatiunilor portuare si navigatiei navei in port;
Asigurarea respectarii reglementarilor portuare si maritime;
Asigurarea respectarii standardelor de siguranta si de calitate;
Coordonarea echipajului navei si a altor angajati din port;
Colaborarea cu autoritatile portuare, reprezentantii clientilor si furnizorii de servicii;
Monitorizarea si raportarea activitatilor navei si ale portului;
Participarea la negocieri cu clientii si furnizorii de servicii;
Asigurarea unei bune comunicari intre echipaj si personalul portului;
Luarea deciziilor rapide si eficiente in caz de situatii de urgenta sau de criza.
Cerinte:

Licenta de capitan sau certificat maritim equivalent;
Experienta relevanta de minimum 5 ani in pozitii similare;
Cunoasterea legilor si reglementarilor portuare si maritime;
Abilitati excelente de conducere si leadership;
Capacitatea de a lua decizii rapide si eficiente in situatii de urgenta sau de criza;
Abilitati excelente de comunicare si relationare cu echipajul, personalul portului, autoritatile si clientii;
Orientare spre rezolvarea problemelor si abilitatea de a rezolva conflicte intr-un mod eficient si profesionist.
Sarcinile si responsabilitatile pot fi modificate sau ajustate in functie de nevoile portului si ale companiei.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri si asimilatii acestora planifica, conduc si coordoneaza activitatea de aprovizionare, transport, depozitare si distributie a bunurilor.

 • COD

  COD COR 132401 - capitan sef port