.

Cod COR cartonagist


Cod COR cartonagist

Cod COR: cartonagist

Cod COR: 814301 - cartonagist


Meseria de cartonagist face parte din grupa de baza: 8143 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din hartie.

Istoria meseriei de cartonagist

Meseria de cartonagist a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea. Cartonagistul este un mestesugar care lucreaza cu materiale precum hartie, carton, piele si alte materiale textile pentru a crea obiecte decorative si utilitare. Aceste obiecte includ cutii, carti, albume, cadouri si alte articole de mobilier. Cartonagistul foloseste unelte precum foarfece, lipici, ace de cusut si alte unelte manuale pentru a crea produsele sale. Acest mestesug a fost folosit in mod traditional pentru a crea carti si albume de arta, dar in prezent este folosit si pentru a crea produse decorative si utilitare. Cartonagistul poate folosi materiale precum hartie, carton, piele, materiale textile si alte materiale pentru a crea produsele sale.

Model fisa de post: cartonagist

Fisa de post pentru meseria de cartonagist


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cartonagist, cod COR 814301


Grupa de baza: 8143 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din hartie

FISA DE POST

Titlu post: Cartonagist

Descrierea postului:

Cartonagistul este responsabil pentru fabricarea produselor din carton, cum ar fi cutii, ambalaje, cutii de cadouri, cutii de carton, cutii de pizza, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de carton, cutii de cart

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 814

  Grupa Minora 814

  Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie actioneaza si supravegheaza masinile (utilajele) de malaxat si amestecare a cauciucului si a compusilor din cauciuc, care produc diferite componente si produse din cauciuc natural si sintetic si din materiale plastice sau produc produse diferite din hartie, carton si materiale similare.

 • COR

  Grupa de baza 8143 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din hartie

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor din hartie actioneaza si supravegheaza masinile (utilajele) care produc cutii, plicuri, pungi si alte obiecte din hartie, carton si materiale similare.

 • COD

  COD COR 814301 - cartonagist