.

Cod COR cazangiu recipiente


Cod COR cazangiu recipiente

Cod COR: cazangiu recipiente

Cod COR: 721301 - cazangiu recipiente


Meseria de cazangiu recipiente face parte din grupa de baza: 7213 Tinichigii-cazangii.

Istoria meseriei de cazangiu recipiente

Meseria de cazangiu recipiente a fost practicata de-a lungul istoriei, incepand cu secolul al XV-lea. Aceasta meserie implica prelucrarea metalelor, cum ar fi cupru, aluminiu, zinc si alte metale, pentru a crea recipiente, cum ar fi vase, tigai, oale si alte obiecte. Aceste recipiente erau folosite pentru a gati si a pastra alimente si bauturi. Meseria de cazangiu recipiente a evoluat in timp, de la prelucrarea manuala a metalelor la prelucrarea mecanica, folosind masini specializate. In prezent, cazangiile recipiente sunt folosite in industria alimentara, in industria medicala si in industria de transport.

Model fisa de post: cazangiu recipiente

Fisa de post pentru meseria de cazangiu recipiente


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cazangiu recipiente, cod COR 721301


Grupa de baza: 7213 Tinichigii-cazangii

Titlu post: Cazangiu recipiente

Descrierea postului:

Cazangiul recipientelor este responsabil pentru prelucrarea metalelor si a altor materiale pentru a crea recipiente si alte produse metalice. Acesta trebuie sa utilizeze echipamente si unelte specializate pentru a taia, indoi, suda si asambla recipiente si alte produse metalice. Cazangiul recipientelor trebuie sa respecte standardele de calitate si sa se asigure ca produsele sunt fabricate in conformitate cu specificatiile.

Responsabilitati:

Utilizarea echipamentelor si a uneltelor specializate pentru a taia, indoi, suda si asambla recipiente si alte produse metalice.

Respectarea standardelor de calitate si asigurarea ca produsele sunt fabricate in conformitate cu specificatiile.

Verificarea produselor pentru a se asigura ca sunt fabricate corect si in conformitate cu standardele de calitate.

Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur.

Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de protectie a mediului.

Mentinerea echipamentelor si a uneltelor in stare buna de functionare.

Lucrul in echipa pentru a se asigura ca produsele sunt fabricate la timp si in conformitate cu specificatiile.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul prelucrarii metalelor si a altor materiale.

Cunostinte solide despre echipamentele si uneltele folosite in prelucrarea metalelor si a altor materiale.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de citire si interpretare a planurilor si a specificatiilor tehnice.

  • 7

    Grupa Majora 7

    Muncitori calificati si asimilati

    Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

  • 72

    Subgrupa Majora 72

    Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

    Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

  • 721

    Grupa Minora 721

    Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati

    Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.

  • COR

    Grupa de baza 7213 Tinichigii-cazangii

    Tinichigiii-cazangii confectioneaza, instaleaza si repara articolele si parti ale articolelor facute din foi de tabla, cum ar fi foi de otel, cupru, cositor, alama, aluminiu, zinc sau fier galvanizat.

  • COD

    COD COR 721301 - cazangiu recipiente