.

Cod COR ceaprazar-sepcar


Cod COR ceaprazar-sepcar

Cod COR: ceaprazar-sepcar

Cod COR: 753107 - ceaprazar-sepcar


Meseria de ceaprazar-sepcar face parte din grupa de baza: 7531 Croitori, confectioneri, blanari si palarieri.

Istoria meseriei de ceaprazar-sepcar

Meseria de ceaprazar-sepcar a fost practicata inca din Evul Mediu, cand ceaprazarii erau responsabili cu transportul si vanzarea cepei in pietele si targurile din intreaga tara. Acest lucru a fost posibil datorita faptului ca ceapa era unul dintre cele mai importante alimente in acea perioada. Ceaprazarii au folosit sepci speciale pentru a transporta ceapa si pentru a-si proteja capul de soare si vant. Aceste sepci erau facute din panza sau piele si erau decorate cu pene si alte ornamente. Meseria de ceaprazar-sepcar a ramas populara pana in secolul al XIX-lea, cand a inceput sa fie inlocuita de alte metode de transport si vanzare a cepei. in prezent, ceaprazarii sunt inca prezenti in unele piete si targuri, unde vand ceapa si alte produse alimentare.

Model fisa de post: ceaprazar-sepcar

Fisa de post pentru meseria de ceaprazar-sepcar


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: ceaprazar-sepcar, cod COR 753107


Grupa de baza: 7531 Croitori, confectioneri, blanari si palarieri

Titlu post: Ceaprazar-Sepcar

Descrierea postului:

Ceaprazar-Sepcar este responsabil pentru pregatirea, prelucrarea si vanzarea produselor din ceapa. Acesta trebuie sa pregateasca, sa curete si sa taie ceapa in bucati potrivite pentru vanzare. De asemenea, trebuie sa se asigure ca produsele sunt prezentate intr-o maniera atractiva si sa se asigure ca sunt in conformitate cu standardele de calitate.

Responsabilitati:

Pregatiti, curatati si taiati ceapa in bucati potrivite pentru vanzare.

Asigurati-va ca produsele sunt prezentate intr-o maniera atractiva si in conformitate cu standardele de calitate.

Monitorizati stocurile si asigurati-va ca produsele sunt inlocuite in mod regulat.

Raspundeti la intrebarile clientilor si oferiti asistenta in alegerea produselor.

Asigurati-va ca toate produsele sunt etichetate corect si ca preturile sunt afisate corect.

Asigurati-va ca toate produsele sunt inregistrate corect in s

  • 7

    Grupa Majora 7

    Muncitori calificati si asimilati

    Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

  • 75

    Subgrupa Majora 75

    Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

    Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

  • 753

    Grupa Minora 753

    Lucratori in industria textila si confectii

    Lucratorii din industria textila si confectii se ocupa cu ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite, proiectarea si fabricarea de confectii textile, produse din piele sau blana, repara, reinnoiesc si decoreaza articolele de imbracaminte, manusi si alte produse textile, concep modele de imbracaminte, instaleaza, repara si inlocuiesc tapiteria mobilierului, aparatelor ortopedice si accesoriilor de automobile, taie, razuiesc, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile de animale, modifica si repara incaltaminte si articole din piele.

  • COR

    Grupa de baza 7531 Croitori, confectioneri, blanari si palarieri

    Croitorii, confectionerii (de imbracaminte), blanarii si palarierii se ocupa cu fabricarea, ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite sau confectionate manual. Acestia executa imbracaminte la comanda, cum ar fi costume, paltoane si rochii din materiale textile, piele fina, blana si alte materiale, sau confectioneaza palarii si peruci conform specificatiilor clientilor si ale producatorilor de imbracaminte.

  • COD

    COD COR 753107 - ceaprazar-sepcar