.

Cod COR centrator, debordator piese optice


Cod COR centrator, debordator piese optice

Cod COR: centrator, debordator piese optice

Cod COR: 731105 - centrator, debordator piese optice


Meseria de centrator, debordator piese optice face parte din grupa de baza: 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie.

Istoria meseriei de centrator, debordator piese optice

Centratorul, debordatorul de piese optice este o meserie veche, care dateaza din secolul al XVIII-lea. Meseria a fost inventata de catre un grup de oameni de stiinta din Anglia, care au folosit tehnologia optica pentru a crea lentile si alte piese optice. Acestia au folosit un centrator, un dispozitiv care poate fi folosit pentru a alinia piesele optice in mod corect. Acest dispozitiv a fost folosit pentru a asigura ca piesele optice sunt aliniate corect si ca nu exista niciun fel de distorsiuni sau abateri. Centratorul, debordatorul de piese optice a fost folosit pentru a asigura ca lentilele si alte piese optice sunt aliniate corect si ca nu exista niciun fel de distorsiuni sau abateri. Acest dispozitiv a fost folosit pentru a asigura ca lentilele si alte piese optice sunt aliniate corect si ca nu exista niciun fel de distorsiuni sau abateri. In prezent, centratorul, debordatorul de piese optice este folosit in industria optica pentru a asigura ca lentilele si alte piese optice sunt aliniate corect si ca nu exista niciun fel de distorsiuni sau abateri.

Model fisa de post: centrator, debordator piese optice

Fisa de post pentru meseria de centrator, debordator piese optice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: centrator, debordator piese optice, cod COR 731105


Grupa de baza: 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie

FISA DE POST

Titlu post: Centrator, Debordator Piese Optice

Descrierea postului:

Centratorul, Debordatorul Piese Optice este responsabil pentru asamblarea, centrarea si debordarea lentilelor optice si a altor componente optice. Acesta trebuie sa asigure ca toate piesele optice sunt centrate si debordate corect si sa verifice calitatea produselor finite.

Responsabilitati si sarcini:

Asamblarea, centrarea si debordarea lentilelor optice si a altor componente optice

Verificarea calitatii produselor finite

Utilizarea echipamentelor si a instrumentelor optice

Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat

Respectarea procedurilor si regulilor de siguranta

Urmarirea si raportarea tuturor defectelor

Respectarea termenelor limita

Lucrul in echipa pentru a se asigura ca toate produsele sunt livrate la timp

Mentinerea unei bune comunicari cu colegii si cu supervisorii

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul optica

Cunostinte solide despre lentile optice si componente optice

Abilitati de comunicare si lucru in echipa

Abilitati de rezolvare a problemelor

Abilitati de utilizare a echipamentelor si a instrumentelor optice

Atentie la detalii si abilitati de inspectie

Capacitatea de a lucra in conditii de stres

Abilitati de citire si interpretare a documentatiei tehnice

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie

  Muncitorii calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie confectioneaza, calibreaza, repara, intretin, regleaza si monteaza ceasuri de mana mecanice, pendule, instrumente si echipamente de precizie nautice, meteorologice, optice, ortopedice si, de asemenea, se ocupa cu reglarea acestora pentru o functionare corecta.

 • COD

  COD COR 731105 - centrator, debordator piese optice