.

Cod COR centrator, finisor aparate optice


Cod COR centrator, finisor aparate optice

Cod COR: centrator, finisor aparate optice

Cod COR: 731106 - centrator, finisor aparate optice


Meseria de centrator, finisor aparate optice face parte din grupa de baza: 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie.

Istoria meseriei de centrator, finisor aparate optice

Centratorul, finisorul aparatelor optice este un meserias specializat in asamblarea si finisarea lentilelor si a altor componente optice. Meseria a aparut in secolul al XVIII-lea, cand a fost nevoie de oameni care sa poata asambla lentilele si sa le finiseze pentru a le face mai precise si mai eficiente. Acesti meseriasi au fost nevoiti sa invete tehnici de finisare si de asamblare a lentilelor, precum si sa foloseasca unelte specializate pentru a obtine rezultatele dorite. In prezent, centratorii, finisorii aparatelor optice sunt specializati in asamblarea si finisarea lentilelor si a altor componente optice, precum si in repararea si intretinerea acestora. Ei folosesc unelte specializate si tehnici de finisare si asamblare pentru a obtine rezultatele dorite.

Model fisa de post: centrator, finisor aparate optice

Fisa de post pentru meseria de centrator, finisor aparate optice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: centrator, finisor aparate optice, cod COR 731106


Grupa de baza: 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie

FISA DE POST

Titlu post: Centrator, Finisor Aparate Optice

Descrierea postului:

Centratorul, Finisorul Aparatelor Optice este responsabil pentru asamblarea, finisarea si centrarea lentilelor si a altor componente optice pentru aparate optice. Acesta trebuie sa asigure ca produsele sunt fabricate la standardele de calitate si conformitate cerute.

Responsabilitati si sarcini:

Asamblarea, finisarea si centrarea lentilelor si a altor componente optice pentru aparate optice

Utilizarea echipamentelor si instrumentelor specializate pentru a asigura calitatea produselor

Verificarea produselor pentru a se asigura ca sunt fabricate la standardele de calitate si conformitate cerute

Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat

Respectarea procedurilor si regulilor de siguranta

Executarea altor sarcini conexe, atunci cand este necesar

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul optica sau in domenii similare

Cunostinte solide despre lentile si alte componente optice

Abilitati excelente de asamblare si finisare

Abilitati de lucru in echipa si de comunicare

Abilitati de rezolvare a problemelor

Abilitati de citire si interpretare a documentatiei tehnice

Abilitati de utilizare a echipamentelor si instrumentelor specializate

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie

  Muncitorii calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie confectioneaza, calibreaza, repara, intretin, regleaza si monteaza ceasuri de mana mecanice, pendule, instrumente si echipamente de precizie nautice, meteorologice, optice, ortopedice si, de asemenea, se ocupa cu reglarea acestora pentru o functionare corecta.

 • COD

  COD COR 731106 - centrator, finisor aparate optice