Cod COR: 211110 - cercetator de aeronave
Meseria de cercetator de aeronave face parte din grupa de baza: 2111 Fizicieni si astronomi.
Meseria de cercetator de aeronave a luat nastere in anii 1920, cand cercetatorii au inceput sa exploreze posibilitatea de a construi si de a zbura avioane. In anii 1930, cercetatorii au inceput sa dezvolte tehnologii avansate pentru a imbunatati performantele avioanelor si sa creeze noi modele. In anii 1940, cercetatorii au inceput sa dezvolte avioane de lupta si avioane de transport. In anii 1950, cercetatorii au inceput sa dezvolte avioane de pasageri si avioane de transport comercial. In anii 1960, cercetatorii au inceput sa dezvolte avioane de transport militare si avioane de transport comercial. In anii 1970, cercetatorii au inceput sa dezvolte avioane de transport comercial si avioane de transport militare. In anii 1980, cercetatorii au inceput sa dezvolte avioane de transport comercial si avioane de transport militare. In anii 1990, cercetatorii au inceput sa dezvolte avioane de transport comercial si avioane de transport militare. In prezent, cercetatorii de aeronave continua sa dezvolte noi tehnologii si sa creeze noi modele de avioane.
Fisa de post pentru meseria de cercetator de aeronave
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: cercetator de aeronave, cod COR 211110
Titlu post: Cercetator de aeronave
Departament: Cercetare si Dezvoltare
Raporteaza catre: Managerul departamentului de Cercetare si Dezvoltare
Descrierea postului:
Cercetatorul de aeronave este responsabil pentru conducerea cercetarii si dezvoltarii in domeniul aviatiei, cu accent pe dezvoltarea si testarea de noi tehnologii pentru imbunatatirea performantei si sigurantei aeronavelor.
Responsabilitati:
Conduce cercetarea si dezvoltarea in domeniul aeronauticii, avand ca scop imbunatatirea performantei si sigurantei aeronavelor.
Identifica, dezvolta si testeaza noi tehnologii si materiale pentru aeronave.
Analizeaza datele si informatiile colectate in timpul testelor si investigatiilor si le prezinta managerului departamentului.
Colaboreaza cu alte departamente pentru a asigura implementarea cu succes a noilor tehnologii si materiale in aeronave.
Participa la conferinte si expozitii pentru a ramane la curent cu cele mai noi tendinte si tehnologii in domeniul aviatiei.
Scrie rapoarte tehnice si publicatii pentru a documenta si a prezenta cercetarile si dezvoltarile realizate in domeniul aviatiei.
intretine si actualizeaza baza de date a informatiilor tehnice referitoare la aeronave.
Cerinte:
Diploma de licenta in inginerie aeronautica sau o disciplina similara.
Experienta anterioara in cercetarea si dezvoltarea aeronauticii sau intr-un rol similar.
Cunostinte avansate in domeniul aeronauticii, inclusiv in domeniile mecanica, electrica si electronica.
Abilitati excelente de analiza si sinteza a datelor si informatiilor.
Abilitati de comunicare si prezentare excelente.
Abilitatea de a lucra in echipa si de a coordona cu succes eforturile de cercetare si dezvoltare in colaborare cu alte departamente.
Abilitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita.
Cunostinte de limba engleza la nivel avansat.
Beneficii:
Pachet salarial atractiv si beneficii suplimentare.
Oportunitati de dezvoltare profesionala si crestere in cariera.
Lucrul intr-un mediu de cercetare si dezvoltare dinamic si inovator.
Participarea la evenimente si conferinte internationale.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Specialisti in fizica si stiinta pamantului
Specialistii in fizica si stiinta pamantului efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geologie si geofizica.
Fizicienii si astronomii efectueaza cercetari si imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale referitoare la materie, spatiu, timp, energie, forte si campuri si interactiunile care apar in cadrul acestor fenomene fizice. Acestia aplica cunostintele stiintifice referitoare la fizica si astronomie in domenii ca industrie, medicina si in domeniul militar (sau alte domenii).