.

Cod COR cercetator economist in economie agroalimentara


Cod COR cercetator economist in economie agroalimentara

Cod COR: cercetator economist in economie agroalimentara

Cod COR: 263118 - cercetator economist in economie agroalimentara


Meseria de cercetator economist in economie agroalimentara face parte din grupa de baza: 2648 Economist.

Istoria meseriei de cercetator economist in economie agroalimentara

Istoria meseriei de cercetator economist in economie agroalimentara se intinde pe o perioada de peste un secol. Incepand cu anii 1900, cercetatorii economisti au fost angajati de guvernele nationale si internationale pentru a analiza si a oferi informatii despre piata agroalimentara. Acestia au fost responsabili pentru colectarea si analizarea datelor privind produsele agricole si alimentare, precum si pentru a oferi informatii despre tendintele si schimbarile din piata. In anii 1950, cercetatorii economisti au inceput sa se concentreze pe analiza si prezicerea schimbarilor in piata agroalimentara si au dezvoltat metode de analiza si previziune mai sofisticate. In prezent, cercetatorii economisti in economie agroalimentara sunt responsabili pentru colectarea si analizarea datelor privind produsele agricole si alimentare, precum si pentru a oferi informatii despre tendintele si schimbarile din piata. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru a oferi informatii si recomandari guvernelor si organizatiilor internationale privind politicile si strategiile de piata.

Model fisa de post: cercetator economist in economie agroalimentara

Fisa de post pentru meseria de cercetator economist in economie agroalimentara


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cercetator economist in economie agroalimentara, cod COR 263118


Grupa de baza: 2648 Economist

Fisa de post pentru meseria de cercetator economist in economie agroalimentara ar putea include urmatoarele responsabilitati si cerinte:

Responsabilitati:

- Realizarea de cercetari si analize economice in domeniul agroalimentar, cu scopul de a identifica tendintele si problemele din acest sector si de a propune solutii pentru imbunatatirea performantei economice a acestuia.
- Colectarea si analizarea datelor statistice si a altor informatii relevante pentru sectorul agroalimentar, precum si elaborarea de modele economice si previziuni.
- Elaborarea de rapoarte si studii de cercetare, precum si prezentarea de comunicari si articole in cadrul conferintelor si publicatiilor de specialitate.
- Colaborarea cu alte institutii si organizatii din domeniul agroalimentar, precum si cu autoritatile publice, pentru a identifica si implementa solutii pentru problemele economice din acest sector.
- Participarea la proiecte de cercetare si dezvoltare in domeniul agroalimentar, precum si la programe de formare si instruire pentru personalul din acest sector.

Cerinte:

- Studii superioare in economie sau domenii conexe, cu specializare in economie agroalimentara.
- Experienta relevanta in cercetarea economica in domeniul agroalimentar.
- Cunostinte solide de statistica si analiza economica, precum si de utilizare a programelor de analiza statistica si a altor instrumente de cercetare.
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare, atat in scris cat si oral.
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alte institutii si organizatii din domeniul agroalimentar.
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita.
- Cunostinte de limba engleza la nivel avansat.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 263

  Grupa Minora 263

  Specialisti in domeniul social si religios

  Specialistii in domeniul social si religios efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la filozofie, politica, economie, sociologie, antropologie, istorie, filologie, limbaj, psihologie si alte stiinte sociale sau furnizeaza servicii sociale pentru a satisface nevoile indivizilor si ale familiilor intr-o comunitate.

 • COR

  Grupa de baza 2648 Economist

  Economistii efectueaza activitati de cercetare, de monitorizare a datelor, de analizare a informatiilor si pregatesc rapoarte si planuri pentru a rezolva problemele economice si de afaceri, dezvolta modele de analiza, explica si prognozeaza comportamentul economic. Acestia ofera consiliere pentru afaceri grupurilor de interes si guvernelor pentru a formula solutii la problemele economice si de afaceri prezente sau viitoare.

 • COD

  COD COR 263118 - cercetator economist in economie agroalimentara