.

Cod COR cercetator in antropologie biologica


Cod COR cercetator in antropologie biologica

Cod COR: cercetator in antropologie biologica

Cod COR: 213150 - cercetator in antropologie biologica


Meseria de cercetator in antropologie biologica face parte din grupa de baza: 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati.

Istoria meseriei de cercetator in antropologie biologica

Istoria meseriei de cercetator in antropologie biologica se intinde pe o perioada de peste 200 de ani. Incepand cu anii 1800, cercetatorii au inceput sa studieze si sa compare oasele si alte ramasite ale oamenilor si ale altor animale, in incercarea de a intelege mai bine evolutia si istoria umana. In anii 1900, cercetatorii au inceput sa foloseasca tehnici de analiza mai sofisticate, cum ar fi radiografia si analiza ADN-ului, pentru a afla mai multe despre istoria umana si evolutia speciei. In prezent, cercetatorii in antropologie biologica folosesc o varietate de tehnici si metode pentru a studia si intelege mai bine istoria umana si evolutia speciei. Acestia folosesc tehnici de analiza a ADN-ului, radiografia, scanarea 3D si alte tehnici pentru a afla mai multe despre istoria umana si evolutia speciei.

Model fisa de post: cercetator in antropologie biologica

Fisa de post pentru meseria de cercetator in antropologie biologica


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cercetator in antropologie biologica, cod COR 213150


Grupa de baza: 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati

Fisa postului pentru Cercetator in Antropologie Biologica:

Descrierea postului:
Cercetatorul in Antropologie Biologica va fi responsabil de proiectarea, coordonarea si implementarea de proiecte de cercetare in domeniul antropologiei biologice. Aceasta va implica colectarea si analizarea de date de laborator si teren, precum si analiza datelor si elaborarea de rapoarte si publicatii. Cercetatorul va lucra in colaborare cu alti cercetatori si va fi responsabil de mentinerea documentelor de cercetare si de respectarea standardelor etice.

Responsabilitati principale:
Proiectarea, coordonarea si implementarea de proiecte de cercetare in antropologia biologica
Colectarea si analizarea datelor de laborator si teren
Analiza datelor si elaborarea de rapoarte si publicatii
Participarea la intalniri si prezentari de proiecte de cercetare
Mentinerea documentelor de cercetare si respectarea standardelor etice
Cerinte pentru candidati:
Studii superioare finalizate in antropologie biologica, biologie, sau o disciplina similara
Cunostinte avansate in tehnici de cercetare in antropologia biologica
Abilitati excelente de analiza si interpretare a datelor
Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alti cercetatori
Respectarea standardelor etice
Conditii de munca:
Program de lucru full-time, cu posibilitatea de a lucra in weekend-uri si sarbatori in cazul in care sunt necesare experimente suplimentare
Posibilitatea de a lucra in medii diferite, cum ar fi laboratoare si zone de teren
Respectarea standardelor etice in timpul cercetarilor si experimentelor
Acestea sunt elementele de baza ale unei fise de post pentru Cercetator in Antropologie Biologica. Este important sa se adapteze fisa de post la nevoile specifice ale organizatiei si ale proiectelor de cercetare in care va fi implicat cercetatorul in antropologia biologica. De asemenea, trebuie sa se tina cont de aspectele etice si de siguranta asociate cu cercetarile in antropologia biologica.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 213

  Grupa Minora 213

  Specialisti in stiintele vietii

  Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

 • COR

  Grupa de baza 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati

  Biologii, botanistii, zoologii si asimilatii studiaza organismele vii si interactiunile dintre ele si cu mediul inconjurator si aplica aceste cunostinte pentru a rezolva problemele privind sanatatea umana si ale mediului inconjurator. Acestia lucreaza in domenii diverse, cum ar fi botanica, zoologie, ecologie, biologie marina, genetica, imunologie, farmacologie, toxicologie, fiziologie, bacteriologie si virusologie.

 • COD

  COD COR 213150 - cercetator in antropologie biologica