.

Cod COR cercetator in biologie chimie


Cod COR cercetator in biologie chimie

Cod COR: cercetator in biologie chimie

Cod COR: 213140 - cercetator in biologie chimie


Meseria de cercetator in biologie chimie face parte din grupa de baza: 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati.

Istoria meseriei de cercetator in biologie chimie

Istoria meseriei de cercetator in biologie chimie se intinde pe o perioada de peste un secol. Incepand cu anii 1800, cercetatorii au inceput sa exploreze lumea microscopica a vietii, descoperind noi molecule si structuri. Acestia au folosit microscopul pentru a studia structura si compozitia chimica a celulelor si a altor organisme vii. In anii 1900, cercetatorii au inceput sa utilizeze tehnici de biologie moleculara si chimie pentru a studia structura si compozitia chimica a moleculelor si a altor structuri. Acestia au folosit tehnici precum spectroscopia si cristalografia pentru a studia structura si compozitia chimica a moleculelor si a altor structuri. In prezent, cercetatorii in biologie chimie folosesc tehnici avansate precum microscopia electronica si spectroscopia de masa pentru a studia structura si compozitia chimica a moleculelor si a altor structuri. Acestia folosesc, de asemenea, tehnici de biologie moleculara si chimie pentru a studia interactiunile intre molecule si structuri.

Model fisa de post: cercetator in biologie chimie

Fisa de post pentru meseria de cercetator in biologie chimie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cercetator in biologie chimie, cod COR 213140


Grupa de baza: 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati

Responsabilitati:

Planificarea si desfasurarea de cercetari in domeniul biologiei si chimiei.
Proiectarea si dezvoltarea de metode si tehnici experimentale pentru a investiga proprietatile si comportamentul compusilor si organismelor biologice.
Colectarea, analizarea si interpretarea de date experimentale, precum si raportarea si prezentarea acestor date.
Dezvoltarea si testarea de noi produse, procese sau tehnologii in domeniul biologiei si chimiei.
Supervizarea si instruirea altor membri ai echipei de cercetare, cum ar fi asistentii de cercetare si studentii de doctorat.
Scrierea si publicarea de articole de cercetare in reviste stiintifice si prezentarea de lucrari la conferinte si workshop-uri.
Participarea la proiecte de cercetare in colaborare cu alte organizatii si institutii.
Cerinte:

Studii superioare finalizate in biologie, chimie sau domenii asemanatoare.
Experienta anterioara relevanta in activitati de cercetare in biologie si chimie.
Cunostinte solide in biologie si chimie, inclusiv in utilizarea de tehnologii si instrumente de laborator.
Abilitati excelente de analiza si interpretare a datelor experimentale.
Abilitati bune de comunicare in scris si oral.
Capacitatea de a lucra independent si in echipa.
Atentie la detalii si precizie in activitatile desfasurate.
Cunostinte solide in ceea ce priveste normele si regulile de igiena si de siguranta la locul de munca.
Acestea sunt doar cateva dintre responsabilitatile si cerintele specifice pentru meseria de cercetator in biologie chimie. Fisa de post poate fi adaptata in functie de nevoile si specificul fiecarei organizatii sau institutii in care acesta isi desfasoara activitatea.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 213

  Grupa Minora 213

  Specialisti in stiintele vietii

  Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

 • COR

  Grupa de baza 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati

  Biologii, botanistii, zoologii si asimilatii studiaza organismele vii si interactiunile dintre ele si cu mediul inconjurator si aplica aceste cunostinte pentru a rezolva problemele privind sanatatea umana si ale mediului inconjurator. Acestia lucreaza in domenii diverse, cum ar fi botanica, zoologie, ecologie, biologie marina, genetica, imunologie, farmacologie, toxicologie, fiziologie, bacteriologie si virusologie.

 • COD

  COD COR 213140 - cercetator in biologie chimie