.

Cod COR cercetator in biotehnologie pentru agricultura


Cod COR cercetator in biotehnologie pentru agricultura

Cod COR: cercetator in biotehnologie pentru agricultura

Cod COR: 213256 - cercetator in biotehnologie pentru agricultura


Meseria de cercetator in biotehnologie pentru agricultura face parte din grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit.

Istoria meseriei de cercetator in biotehnologie pentru agricultura

Istoria meseriei de cercetator in biotehnologie pentru agricultura se intinde pe o perioada de aproximativ patru decenii. Inceputul acestei meserii a fost marcat de dezvoltarea tehnologiilor de manipulare a genomului si aplicarea lor in agricultura. In anii '70, cercetatorii au inceput sa utilizeze tehnologii precum recombinarea ADN-ului si mutagenoza pentru a crea noi soiuri de plante si animale mai rezistente la boli si mai productivi. In anii '80, cercetatorii au inceput sa utilizeze tehnologii precum ingineria genetica si biotehnologia pentru a crea noi soiuri de plante si animale mai rezistente la boli si mai productivi. In anii '90, cercetatorii au inceput sa utilizeze tehnologii precum biotehnologia si ingineria genetica pentru a crea noi soiuri de plante si animale mai rezistente la boli si mai productivi. In prezent, cercetatorii in biotehnologie pentru agricultura utilizeaza tehnologii precum biotehnologia si ingineria genetica pentru a crea noi soiuri de plante si animale mai rezistente la boli si mai productivi. Aceste tehnologii sunt folosite pentru a imbunatati calitatea produselor agricole si pentru a reduce costurile de productie.

Model fisa de post: cercetator in biotehnologie pentru agricultura

Fisa de post pentru meseria de cercetator in biotehnologie pentru agricultura


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cercetator in biotehnologie pentru agricultura, cod COR 213256


Grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

FISA DE POST PENTRU CERCETATOR IN BIOTEHNOLOGIE PENTRU AGRICULTURA

Titlul postului: Cercetator in Biotehnologie pentru Agricultura

Scopul postului: Dezvoltarea si implementarea de tehnologii biotehnologice pentru imbunatatirea productivitatii si a calitatii recoltelor agricole.

Responsabilitati si sarcini:

Concepe si desfasoara proiecte de cercetare in biotehnologie agricola, in conformitate cu politicile si obiectivele organizatiei.

Identifica si evalueaza noi tehnologii biotehnologice pentru agricultura, inclusiv inginerie genetica, biotehnologii moleculare si celulare, etc.

Colecteaza si analizeaza datele si informatiile obtinute din proiectele de cercetare si pregateste rapoarte si prezentari bazate pe acestea.

Asigura implementarea tehnologiilor biotehnologice in practica agricola si coordoneaza activitatile de transfer tehnologic.

Colaboreaza cu alte departamente si cu parteneri externi pentru dezvoltarea de proiecte si initiative comune.

Publica rezultatele cercetarii in reviste de specialitate si participa la conferinte si simpozioane stiintifice.

Respecta toate regulile de siguranta si sanatate ocupationala in activitatea de cercetare.

Cerinte:

Diploma de doctorat in biotehnologie, biologie moleculara sau domenii conexe.

Experienta anterioara in cercetare in biotehnologie agricola, de preferat in ingineria genetica a plantelor.

Cunostinte solide de biologie moleculara si genetica.

Abilitati excelente de analiza si interpretare a datelor si informatiilor.

Capacitatea de a lucra in echipa si de a se adapta la cerintele variate ale proiectelor de cercetare.

Abilitati excelente de comunicare, atat in scris, cat si verbal.

Beneficii:

Salariu competitiv si beneficii aditionale.

Posibilitatea de a lucra intr-un mediu de cercetare de varf in domeniul biotehnologiei agricole.

Oportunitatea de a dezvolta noi abilitati si cunostinte in biotehnologie agricola.

Posibilitatea de a colabora cu cercetatori din intreaga lume si de a participa la conferinte si simpozioane stiintifice.

Oportunitatea de a contribui la dezvoltarea de noi tehnologii si metode in domeniul biotehnologiei agricole, cu un impact pozitiv asupra productivitatii si a calitatii recoltelor.

  • 2

    Grupa Majora 2

    Specialisti in diverse domenii de activitate

    Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

  • 21

    Subgrupa Majora 21

    Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

    Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

  • 213

    Grupa Minora 213

    Specialisti in stiintele vietii

    Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

  • COR

    Grupa de baza 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

    Consultantii in agricultura, silvicultura si piscicultura studiaza si furnizeaza asistenta si consiliere in domeniul agricol, silvicultura si piscicultura, incluzand cultivarea, fertilizarea, recoltarea, eroziunea solului si compozitia acestuia, prevenirea bolilor, nutritie, rotatia culturilor si marketing. Acestia dezvolta tehnici pentru cresterea productivitatii, studiaza si dezvolta planuri si politici pentru administrarea terenului si a pescuitului.

  • COD

    COD COR 213256 - cercetator in biotehnologie pentru agricultura