.

Cod COR cercetator in botanica


Cod COR cercetator in botanica

Cod COR: cercetator in botanica

Cod COR: 213142 - cercetator in botanica


Meseria de cercetator in botanica face parte din grupa de baza: 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati.

Istoria meseriei de cercetator in botanica

Istoria meseriei de cercetator in botanica se intinde pe o perioada de peste doua milenii. Primii cercetatori in botanica au fost grecii antici, care au studiat plantele si au descoperit proprietatile lor medicinale. In secolul al XVII-lea, botanistii au inceput sa foloseasca microscopul pentru a studia plantele la nivel microscopic. In secolul al XIX-lea, botanistii au inceput sa utilizeze tehnici de clasificare si taxonomie pentru a clasifica plantele si a le studia mai in detaliu. In secolul al XX-lea, cercetatorii in botanica au inceput sa utilizeze tehnologii avansate, cum ar fi biotehnologia si genetica, pentru a studia plantele si a le folosi in scopuri medicinale si industriale. Aceste tehnologii au permis cercetatorilor sa descopere noi plante si sa inteleaga mai bine structura si functiile lor.

Model fisa de post: cercetator in botanica

Fisa de post pentru meseria de cercetator in botanica


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cercetator in botanica, cod COR 213142


Grupa de baza: 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati

Responsabilitati:

Planificarea, desfasurarea si coordonarea de cercetari in domeniul botanicii.
Colectarea si analizarea de date experimentale, inclusiv de date privind speciile de plante si mediul in care acestea traiesc.
Proiectarea si dezvoltarea de metode si tehnici experimentale pentru a evalua aspecte ale plantelor, cum ar fi structura si functia acestora.
Participarea la activitati de formare si instruire pentru dezvoltarea abilitatilor si cunostintelor necesare pentru desfasurarea activitatilor de cercetare.
Publicarea si prezentarea rezultatelor cercetarilor in reviste stiintifice si la conferinte de specialitate.
Mentenanta si intretinerea echipamentelor si instrumentelor de laborator.
Asigurarea igienei si securitatii in laborator.
Cerinte:

Studii superioare in botanica, biologie sau domenii asemanatoare.
Experienta anterioara in activitati de cercetare sau de asistenta in domeniul botanicii.
Cunostinte solide in botanica, inclusiv in utilizarea de tehnologii si instrumente de laborator.

  • 2

    Grupa Majora 2

    Specialisti in diverse domenii de activitate

    Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

  • 21

    Subgrupa Majora 21

    Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

    Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

  • 213

    Grupa Minora 213

    Specialisti in stiintele vietii

    Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

  • COR

    Grupa de baza 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati

    Biologii, botanistii, zoologii si asimilatii studiaza organismele vii si interactiunile dintre ele si cu mediul inconjurator si aplica aceste cunostinte pentru a rezolva problemele privind sanatatea umana si ale mediului inconjurator. Acestia lucreaza in domenii diverse, cum ar fi botanica, zoologie, ecologie, biologie marina, genetica, imunologie, farmacologie, toxicologie, fiziologie, bacteriologie si virusologie.

  • COD

    COD COR 213142 - cercetator in botanica